Війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині, – екоактивіст Артем Приходько

Волонтер і захисник довкілля Артем Приходько впевнений, що війна загострила довкіллєві проблеми на Харківщині.

Про це він розповів у прямому етері на Радіо "Накипіло", пише "Рубрика".

У чому проблема?

Артем Приходько, аналізуючи наслідки повномасштабної війни для навколишнього середовища Харківщини, виокремив серед наймасштабніших удар росії по нафтобазі на вулиці Котельній, який стався у лютому 2024 року.

"Війна створила такі умови, за яких ми не можемо робити того, що могли робити до повномасштабного вторгнення. Проблеми з довкіллям були завжди. Але ситуація погіршилася, бо ми не можемо вживати превентивні заходи для її покращення", — переконаний експерт.

На думку пана Приходька, на Харківщині дуже велика проблема з якістю води у водоймах області. Вплинули на це й масовані атаки росіян, через які наявні проблеми набувають іще більших масштабів. До прикладу, після ворожого удару по нафтобазі в лютому цього року.

"На мою думку, ситуація на Харківщині дев'ятого лютого, яка сталася з витоком великої кількості нафтопродуктів, за масштабом катастрофи не менша, ніж руйнація Каховської ГЕС", — зазначив екоактивіст.

Яке рішення?

Артем Приходько переконаний, що наслідки таких атак українці відчуватимуть іще десятки років. Проте завдяки щоденній роботі працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій проблему вдалося локалізувати.

"Із часом за умови ретельного прибирання ґрунту й очистки спеціальними сорбентами води наслідки від витоків нафтопродуктів стануть менш відчутними", — запевнив захисник довкілля.

Як це працює?

Попри постійні обстріли й бажання ворога зруйнувати життя в Харкові, небайдужі харківʼяни й далі чистять яр Мокрий Жихор від сміття. Серед них і Артем Приходько, який переконаний, що такими акціями він допомагає місту подолати довкіллєві проблеми, які загострилися внаслідок повномасштабної війни.

У неділю, 23 червня, відбулася 66-та екотолока в яру Мокрий Жихор, розташованому в Харкові в районі ХТЗ. До речі, до акції "Мокрий Жихор" можуть приєднатися всі небайдужі за посиланням.

Свіжі дописи

  • Новини

Угорський прем’єр після відвідувань Києва їде до Москви, – ЗМІ

Усього через кілька днів після візиту до України прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан поїде з візитом… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Багатоповерхівку в Києві зробили енергонезалежною: у чому рішення

Завдяки участі у міській програмі співфінансування енергоефективних робіт "70/30%" в одній зі столичних багатоповерхівок досягли… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу

Російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу в доларовому еквіваленті: до цього призвело падіння… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Як поєднати стиль і функціональність у сучасному інтер’єрі з меблями від Кул Хаус

У сучасному світі інтер'єр відіграє ключову роль у створенні комфортного та естетично привабливого простору для… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські хірурги вперше у світі провели операцію на серці бійця унікальним способом

Уперше у світі унікальну операцію на серці 49-річного захисника Юрія Січки без розрізу грудної клітки… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Досвід ветеранів: чим він може бути корисний для роботодавців

Як зробити так, щоби взаємодія між ветеранами й роботодавцями стала ефективною, а на новому робочому… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.