fbpx
Сьогодні
Фото 19:25 02 Лип 2024

Ветеран і менторка реабілітаційного центру UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

English version here

Фото: Львівська міськрада

Ветеран і менторка Національного реабілітаційного центру UNBROKEN на протезах пройшлися подіумом у ролі моделей під час Берлінського тижня моди (в рамках Berlin Contemporary). Для незламних пацієнтів це був дебют.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Львівську міську раду.

Приєднатися до показу українців запросив бренд вуличного одягу PLNGNS (Palingenesy).

«Я мріяла про це з дитинства, коли маленькою дівчинкою уявляла себе моделькою. Я дуже щаслива! Звичайно, ми хвилювалися перед показом. Але коли сказали "твій вихід", я навіть забула шкутильгати. Наш "подіум" мав багато сходів, а коли ти на протезах, це може бути справжнім викликом. Але моя мета саме і була показати, що немає обмежень, навіть коли ти користуєшся протезом», – поділилася Вікторія Хемич.

Ветеран і менторка UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

Фото: Львівська міськрада

Вікторія Хемич наприкінці 2022 року втратила ногу внаслідок аварії у центрі міста. Відтоді дівчина швидко пройшла реабілітацію, протезування у Національному реабілітаційному центрі UNBROKEN (НЕЗЛАМНІ), і нині стала ментором для пацієнтів – допомагає іншим долати цей шлях.

Для ветерана Євгенія Шваби показ мод у Берлін став викликом, і він усе жартував.

«Якби тільки командир бачив мої нафарбовані очі… Але я готовий і на таке, якщо матиму можливість нагадати світові, що росія – це держава-терорист», – каже Євгеній Шваб.

Ветеран і менторка UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

Фото: Львівська міськрада

Під час показу Євгеній розгорнув прапор з написом Russia is a terrorist state.

Євгеній Шваб у 2022-му отримав поранення на луганському напрямку і має високу ампутацію правої ноги. 29-річний чоловік нині навчається на психолога, бере участь у різних проєктах реінтеграції для ветеранів, мотивує і прагне допомагати побратимам повертатися до звичного життя після війни та травми.

Ветеран і менторка UNBROKEN взяли участь в тижні моди у Берліні

Фото: Львівська міськрада

Крім цього, благодійний фонд UNBROKEN організовував у Берліні неформальну зустріч – запросив українців поговорити про те, як комунікувати з людьми, які втратили кінцівки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: