Уперше за шість років Південна Корея провела артилерійські навчання поблизу кордону з КНДР

Південна Корея після 6 років перерви відновила військові артилерійські навчання на полігонах поблизу кордону з Північною Кореєю і провела навчання з бойовою стрільбою неподалік міжкорейської лінії розмежування. Причиною тому стали регулярні "сміттєві" атаки із боку КНДР.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Korea Times.

Як зазначає видання, цей крок було зроблено майже через місяць після того, як 4 червня Південна Корея повністю призупинила дію міжкорейської військової угоди 2018 року через кампанії Північної Кореї з використанням сміттєвих куль і спроб порушити роботу GPS-сигналів поблизу прикордонних островів.

Зазначається, що з кінця травня Північна Корея запустила через кордон понад 2000 повітряних куль зі сміттям у відповідь на антипхеньянські повітряні листівки, які розсилали північнокорейські мігранти-втікачі й активісти на Півдні.

Таким чином, призупинення дозволило Південній Кореї відновити навчання для зміцнення оборони на передовій.

"Раніше артилерійські та військово-морські навчання, а також польові маневри на рівні полку були заборонені через наземні та морські буферні зони, встановлені в цьому районі. Безпольотні зони також були позначені поблизу кордону для запобігання випадкових зіткнень літаків", – йдеться в повідомленні.

За даними армії Південної Кореї, війська зробили близько 140 пострілів із самохідних гаубиць K9 і K105A1 під час навчань на фронтових полігонах у провінціях Кьонгідо і Канвондо, розташованих за 5 кілометрів від військової демаркаційної лінії в демілітаризованій зоні (ДМЗ), що розділяє дві Кореї.

"Армія надалі регулярно проводитиме артилерійські навчання та підготовку маневрених підрозділів у прикордонних районах", – заявили в армії.

"Сміттєві" атаки КНДР

Північна Корея систематично випускає на територію південних сусідів т.зв. сміттєві кулі, які були наповнені гноєм та побутовими відходами. В одній із таких нещодавно було виявлено паразитів.

А 3 червня, Північна Корея оголосила про намір припинити відправляти повітряні кулі зі сміттям через кордон на південь до свого сусіда. Разом з тим Пхеньян пообіцяв поновити таку практику у разі, якщо з Південної Кореї знову будуть надіслані з повітря листівки, що і сталось.

Нагадаємо, Південна Корея розгляне можливість постачання зброї в Україну після того, як Північна Корея та російська федерація підписали пакт про взаємну оборону у разі війни.

У Південній Кореї заявили, що не матимуть жодних обмежень для військової допомоги Україні, якщо росія надасть зброю КНДР

Свіжі дописи

  • Новини

Виїзд за кордон родичів керівництва столичної Служби у справах дітей: прокуратура розпочала розслідування

Прокуратура розпочала розслідування за заявою Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини про виїзд за… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Президент привітав працівників Національної поліції України зі святом

Глава держави Володимир Зеленський подякував працівникам Національної поліції України за службу. Голова Верховної Ради Руслан… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські захисники відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на вигідніші позиції, – ОСУВ “Хортиця”

Військові Збройних сил України відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У травні кількість жертв серед цивільних в Україні від російських ударів була найбільшою за рік, – ООН

Доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні свідчить, що посилення ударів з боку… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Нічна атака дронів: на Житомирщині уламки БпЛА впали на будинок, а на Чернігівщині “Шахед” влучив по енергооб’єкту

У Житомирській області під час ворожої атаки уламки російського БпЛА впали на будинок. Почалась пожежа,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Україна формує кілька нових бригад, проте не може їх озброїти, -ISW

Україна вирішує свої проблеми з живою силою й формує кілька нових бригад, однак затримка та… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.