fbpx
Сьогодні
Фото, відео 16:25 02 Лип 2024

Українським пілотам вдалося впровадили пуски авіабомб AASM з наднизьких висот

Фото: Скриншот з відео

Українському пілоту винищувача МіГ-29 на граничній висоті вдалося запустити з кабруванням французькі авіабомби AASM-250 по Бєлгородській області.

Відео бойової роботи було опубліковано українським військовим.

На кадрах видно, як пілот українського літака виконав складний маневр кабрування з двома авіаційними бомбами на гранично низькій висоті, щоб не потрапити у зону ураження російських зенітних систем поблизу лінії фронту.

Запустити бомби з настільки малої висоти йому вдалось завдяки:

  • різкому маневру.
  • особливості французької коригованої авіаційної бомби AASM, яка оснащена твердопаливним ракетним прискорювачем.

Увага! На відео присутня ненормативна лексика!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @fireworksoncall

Одразу після виконання пусків бомбового озброєння пілот винищувача відвернув борт назад та різко пішов на зниження. Саме такий маневр мінімізував ризик бути захопленим російським ЗРК.

Водночас дві 250-кілограмові авіабомби продовжили самостійний політ у напрямку визначеної цілі за супутниковими координатами.

Український МиГ-29

Фото: Скриншот з відео

Наразі це перше відео, на якому зображено проліт та застосування українською тактичною авіацією бомбового озброєння на настільки низькій висоті.

На кадрах показано наслідки застосування високоточного авіаційного озброєння Повітряними силами по російських цілях на території Бєлгородської області. Тоді наша авіація успішно уразила пункт управління мотострілецького полку.

На опублікованих кадрах можна помітити ураження будівлі. Для його ураження український винищувач здійснив скид авіаційних високоточних бомб по цілі.

бомба, пункт управління рф

Момент ураження пункт управління першою авіабомбою. Фото: Скриншот з відео

"Повітряні сили Збройних Сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони завдали успішного удару по пункту управління мотострілецького полку ворога, що розташовувався в населеному пункті Нехотіївка Бєлгородської області (рф). За результатами бойової роботи зафіксовано вибухи. Ціль успішно уражена", написали тоді у Генштабі.

Пункт управління використовувався ворогом для координації дій на полі бою, а також займався проведенням планування операцій, розробкою плану побудови оборонних рубежів тощо.

Раніше "Мілітарний" публікував відео запуску авіабомб AASM на висоті близько 1500 метрів з українського винищувача Су-27.

Нагадаємо, що у російській федерації визнали, що українські безпілотники на аеродромі "Ахтубинск" в Астраханській області уразили два новітніх російських винищувачі Су-57.

Варто додати, що понад 10 країн-партнерів вже дали дозвіл на удари по російській території своєю зброєю.

Зокрема, США дозволили Україні завдавати ударів американською зброєю по території росії. Однак, як зазначали, дозвіл поширюється лише на російську територію біля Харківської області й спрямований на захист Харкова.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: