fbpx
Сьогодні
13:39 02 Лип 2024

Угорський прем'єр пояснив, навіщо приїхав до України

Фото6 Фейсбук / Orbán Viktor

2 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув з візитом до Києва, це пов'язано з головуванням Будапешта в Європейському Союзі.

Про це пише Рубрика, посилаючись Facebook очільника угорського уряду.

"Мета угорського головування – зробити свій внесок у розв'язання проблем, що стоять перед Європейським Союзом. Тому моя перша поїздка була до Києва", – заявив він.

Що відомо про візит Орбана до України

Нагадаємо, що 2 липня прем'єр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва вперше з початку повномасштабного російського вторгнення. Загалом він не відвідував українську столицю 12 років.

Очікують, що у вівторок відбудуться переговори Орбана з президентом Володимиром Зеленським та іншими топпосадовцями. Сторони обговорять "можливість встановлення миру", а також поточні питання угорсько-українських двосторонніх відносин.

За даними видання Guardian, плани поїздки склався після тривалих переговорів щодо прав угорської етнічної меншини України. Одне з джерел розповіло: "Передумовою зустрічі було розв'язання питання громадянства. За останні тижні домовленості було досягнуто".

Сам прем'єр-міністр Угорщини, відомий своїми проросійськими поглядами, пообіцяв в інтерв'ю напередодні візиту "перший крок" до встановлення миру в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: