fbpx
Сьогодні
Фото 12:19 02 Лип 2024

У столиці відбувся благодійний забіг Честі імені Рекрута, на якому зібрали понад мільйон гривень для ГУР

Фото: ТСН

У Києві на ВДНГ відбувся 30 червня благодійний забіг Честі імені Рекрута — військового журналіста та бійця Міжнародного легіону української розвідки Олексія Чубашева на позивний "Рекрут", який загинув під час бою в Сєвєродонецьку 2022 року.

Про це розповідає Суспільне.

Як повідомляють, забіг Честі імені Рекрута організувала дружина загиблого воїна — Юлія Чубашева спільно з компанією Run Ukraine.

Як вона розповіла виданню, цей забіг — це маніфест цінностей, які мають сьогодні об'єднувати українців задля зміцнення сили духу і згуртованості української нації, яка мусить продовжувати боротьбу.

"Це вже другий забіг на Честі імені Рекрута. Головна ідея — мотивувати людей рухатися вперед. Не просто пам'ятати полеглих за Батьківщину воїнів, я й підтримувати цінності людей, які загинули на цій війні… Олексій завжди займався спортом, завжди це декларував і мотивував інших це робити, тому й вибрали саме такий формат", — сказала Юлія.

забіг Честі імені Рекрута

До участі у благодійному забігу долучилися фізично 1 200 учасників, ще 600 — онлайн. У змаганнях брали участь цивільні й військові з 34 країн.

У програмі заходу були забіги на 5 та 10 кілометрів.

На дистанції 5 кілометрів фінішував першим Ігор Панченко. Він розповів, що не професійний спортсмен, а державний службовець.

Ігор Панченко — переможець забігу Честі імені Рекрута

Ігор Панченко — переможець забігу Честі імені Рекрута. Фото: Суспільне

Як зауважив він, важливо пам'ятати й важливо нагадувати, що сьогодні йде війна. Важливо говорити про те, що усі ми українці, ми єдині, і повинні один одного підтримувати, адже в нашій єдності наша сила.

"Благодійний забіг зібрав мільйон триста тисяч донатів. Усі кошти з реєстрації будуть спрямовані на потреби Міжнародного легіону Головного управління розвідки Міноборони України. За словами дружини Олексія Чубашева, такий забіг хочуть зробити традиційним і проводити його щороку", наголосив Панченко.

Варто зазначити, що найстаршою учасницею забігу стала 66-річна британка, яка бігла дистанцію онлайн у Великій Британії.

забіг Честі імені Рекрута

Фото: ТСН

Усі учасники заходу, які здолали свої дистанції, отримали медалі фінішера, які як і сам забіг, дійсно особливі. Адже нагорода символізує бронежилет — один з найголовніших елементів амуніції військовослужбовців, а також шеврон, який допомагає відрізнити своїх від чужих на полі бою.

забіг Честі імені Рекрута

Фото: ТСН

Що відомо про Олексія Чубашева

Олексій Чубашев відомий, як автор програми "Рекрут UA", колишній керівник "Армії FM" та Військового телебачення України. Народився у місті Пологи на Запоріжжі. За освітою Олексій — військовий журналіст.

З 2015 році почав служити у лавах ЗСУ та у Центральній телерадіостудії Міноборони. У грудні 2019 року був призначений в.о. керівника Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України.

В лютому 2021 року звільнився у запас. Займався власними проєктами. Після 24 лютого 2022 року знову повернувся до лав Збройних сил України, вступи до Міжнародного легіону ГУР.

10 червня 2022 року Олексій загинув у боях під Сєвєродонецьком. У Олексія Чубашева залишились дружина та двоє дітей.

Нагадаємо, що в американському Чикаго 25 травня відбувся щорічний забіг Soldier Field 10, присвячений вшануванню пам'яті ветеранів та загиблих воїнів напередодні Дня пам'яті. Захід символізує єдність й солідарність ветеранів різних країн у боротьбі за свободу, демократію та права людини. Цьогоріч у забігу взяло участь понад 10 тисяч осіб.

Також у вересні минулого року рятувальник Володимир Сковородка встановив новий рекорд України пробігши у Києві в повному спорядженні у пам'ять про своїх загиблих на війні колег, вага якого понад 25 кг 50-кілометрову дистанцію. Після рекорду рятувальник пробіг ще 12,7 км.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: