У міністерстві оборони США поки не бачать ознак відправки інженерних військ з Північної Кореї до рф

Пентагон наразі не бачать ознак відправлення інженерних військ з Північної Кореї до російської федерації, які згодом використовуватимуться на окупованій території України.

Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу напередодні.

"Я не маю нічого для вас з цього приводу. Ми, безумовно, знаємо, що Північна Корея підтримує зусилля Росії в Україні, надаючи їй різну військову підтримку, але я не маю жодної інформації про конкретні війська, які зараз направляються в Росію", зауважила представниця Пентагону.

Нагадаємо, що нещодавно Південнокорейський телеканал TV Chosun повідомив, що уже в липні цього року Північна Корея відправить військові будівельні та інженерні сили для участі у "відновлювальних роботах" в окупованій Донецькій області. Ці сили нібито повинні допомогти "відновити інфраструктуру" в Донецьку.

Своєю чергою ISW зазначив, що росія, схоже, прагне створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв'язками з Радянським Союзом, включаючи Північну Корею і В'єтнам, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку.

Американські аналітики також поки що не бачить повідомлень, які б свідчили про те, що північнокорейські військовослужбовці мають намір брати участь у бойових діях в Україні.

Якщо це станеться, то пряма північнокорейська інженерна підтримка може вивільнити російську бойову міць для операцій уздовж лінії фронту і сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

Що відомо про поїздку путіна до КНДР 

Нагадаємо, що 19 червня, за місцевим часом російський лідер володимир путін  прибув до Північної Кореї. Це його перший візит в КНДР за 24 роки.

Згодом російський диктатор та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

Під час візиту путін подарував північнокорейському лідеру Кім Чен Ину лімузин Aurus російського виробництва, який, як виявилось, зібраний із деталей країни-ворога Кіма – Південної Кореї.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський в інтервʼю Bloomberg розповів, що думає про заклики про припинення вогню

Президент Володимир Зеленський в інтервʼю виданню Bloomberg заявив, що Україна не може довіряти російському диктатору… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

“Укрзалізниця” ініціювала зміни щодо перевезення тварин у поїздах: у чому рішення

В Інтерсіті можуть дозволити проїзд з великими собаками. Оновлені правила мають намір затвердити після публічного… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Виїзд за кордон родичів керівництва столичної Служби у справах дітей: прокуратура розпочала розслідування

Прокуратура розпочала розслідування за заявою Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини про виїзд за… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Президент привітав працівників Національної поліції України зі святом

Глава держави Володимир Зеленський подякував працівникам Національної поліції України за службу. Голова Верховної Ради Руслан… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські захисники відійшли з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру на вигідніші позиції, – ОСУВ “Хортиця”

Військові Збройних сил України відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру. Сили оборони зайняли більш… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У травні кількість жертв серед цивільних в Україні від російських ударів була найбільшою за рік, – ООН

Доповідь Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні свідчить, що посилення ударів з боку… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.