У Києві помер казахський опозиціонер, на якого нещодавно скоїли замах

Опозиційний казахський журналіст Айдос Садиков, на якого скоїли замах 18 червня у Києві, помер вночі 2 липня: його дружина вчергове звинуватила у його смерті президента Казахстану.

Про це повідомила дружина журналіста Наталя Садикова у Facebook.

"Айдос Садиков пішов від нас сьогодні о 3:00 за Києвом. Мій обожнюваний чоловік, батько наших трьох дітей, великий син казахського народу Айдос віддав своє життя за Казахстан, прийняв мученицьку смерть від руки кілерів", зазначила вона у повідомленні.

Як зауважила Наталя, тринадцять днів Айдос Садиков боровся за життя в реанімації, але дива не сталося.

"Його смерть на совісті Токаєва (президента Казахстану – ред.)", наголосила вона.

Що відомо про замах на опозиціонера Садикова 

Нагадаємо, 18 червня на вулиці Віктора Ярмоли в Києві було чути постріли. За попередніми даними, до припаркованого на вулиці авто, у якому перебували чоловік та дружина, підійшов невідомий та вистрілив у чоловіка, після чого втік. Жінка поранень не зазнала.

Дружина Садикова повідомила, що її чоловік перебував в реанімації у важкому стані. Вона також переконана, що до замаху причетний президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Потерпілим виявився казахський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков, який відомий своєю критикою влади Казахстану. Він перебуває в лікарні у важкому стані, з пораненням голови.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактом замаху. Згодом у поліції повідомили про підозру двом громадянам Казахстану за замах на вбивство казахського опозиціонера Айдоса Садикова.

Своєю чергою президент Казахстана Токаєв, коментуючи напад на казахстанського журналіста, заявив, що в разі необхідності офіційні органи Казахстану готові долучитися до розслідування.

22 червня у Казахстані затримали одного з підозрюваних у замаху на журналіста Айдоса Садикова Алтай Жаканбаєва: він сам звернувся до органів внутрішніх справ.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна формує кілька нових бригад, проте не може їх озброїти, -ISW

Україна вирішує свої проблеми з живою силою й формує кілька нових бригад, однак затримка та… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Влияние короткой уздечки языка на речь ребенка

Короткая уздечка языка является аномалией развития, при которой уздечка, соединяющая язык с дном ротовой полости,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

У Дніпрі зросла кількість загиблих через російські атаки 3 липня та 28 червня: сьогодні у місті оголошено траур

У Дніпрі цієї ночі в лікарні померла жінка, поранена через вчорашній, 3 липня, російський обстріл.… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Урятували морпіха з російського полону: військові ВМС розповіли про багатоетапну операцію

Українського морського піхотинця, який під час виконання бойового завдання був схоплений ворогом і близько півтора… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Воїни ЗСУ минулої доби знищили ще 1200 окупантів та 65 артсистем

Минулої доби, 3 липня, Сили оборони ліквідували ще 1200 загарбників, таким чином загальні втрати російських… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: армія рф посилює атаки на двох напрямках у Донецькій області

Протягом минулої доби зафіксовано 161 бойове зіткнення. Ворожі війська продовжили спроби просунутися в Донецькій області,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.