fbpx
Сьогодні
Фото 11:24 02 Лип 2024

СБУ викрила агентів ФСБ в Одесі, які збирали дані про українську ППО та встановлювали камери на морський порт

Фото: СБУ

Правоохоронці Служби безпеки України викрили агентурну групу російської ФСБ в Одесі, яка збирала дані про розташування системи протиповітряної оборони в місті.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ, передає Рубрика.

Там розповіли, що до агентурної групи входили двоє військових та одна жінка. Їхнім завданням був збір інформації про розташування систем ППО, які обороняють Одесу, а також установлення бездротових магнітних камер на території морського порту.

Фото: СБУ

Для виконання своїх завдань зловмисники систематично об'їжджали місто та його прилеглі території.

Для конспірації фігуранти використовували таксі, одна з агенток постійно використовувала перуки.

У СБУ розповіли, що вони поетапно документували всі факти діяльності агентів ФСБ і змогли затримати резидента ворожої групи та його спільника, коли вони фотографували військовий об'єкт.

Згодом правоохоронці затримали агентку, що ховалася за перуками — нею виявилася місцева жителька. Її затримали у власному помешканні після того, як вона зробила дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Фото: СБУ

Усім затриманим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України — державна зрада, вчинена організованою групою в умовах воєнного стану.

Наразі зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, співробітники контррозвідки СБУ за сприяння керівництва Державної прикордонної служби України викрили прикордонника. "Кріт" збирав для ФСБ РФ інформацію про Сили оборони на кордоні Волинської області з Білоруссю.

Також повідомлялось, що контррозвідка Служби безпеки затримала керівника одного з відділів Хмельницької міськради, який працював на фсб. За вказівкою окупантів чиновник збирав інформацію про пункти дислокації та місця проживання українських військовослужбовців на території регіону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: