fbpx
Сьогодні
14:20 02 Лип 2024

Під час зустрічі Зеленський та Орбан обговорили можливість підписання нового договору про двосторонні відносини

Фото6 Фейсбук / Orbán Viktor

2 липня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан домовилися працювати над угодою, яка зніме двосторонні проблеми.

Про це заявили лідери двох країн після зустрічі в Києві, повідомляє "ЄП".

Як зазначили у виданні, в розмові з журналістами лідери підкреслили, що зустріч стала важливим кроком для розв'язання проблем, накопичених протягом тривалого часу.

"Зміст нашого діалогу з усіх сьогоднішніх питань може стати основою для майбутнього двостороннього документа між нашими державами, який регулюватиме всі наші відносини і буде заснований на дзеркальному підході у відносинах між країнами", – заявив Президент.

Своєю чергою Орбан також вважає, що переговори наблизили дві країни до можливого підписання нової угоди.

"Ми бажаємо налагодити відносини між нашими країнами, ми бажаємо підписати глобальну угоду про співробітництво з Україною, подібну до тих угод, які в нас діють з іншими сусідами Угорщини", підкреслив угорський прем'єр.

Окрім того, очільник уряду Угорщини наголосив, що його країна готова підтримати модернізацію української економіки, а також має намір допомагати Україні у період свого головування у раді ЄС.

"Бажаю всього найкращого Україні, і під час головування Угорщини ми будемо допомагати вам у всьому, у чому зможемо", – додав Орбан.

Також Зеленський наголосив, що вони обговорили те, як наблизити справедливий і тривалий мир.

"Дякую Угорщині за участь у Саміті миру та підтримку комюніке – ця робота в форматі Саміту миру дійсно допомагає зупинити війну", підкреслив Глава держави.

Що відомо про візит Орбана до України

Нагадаємо, що 2 липня прем'єр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва вперше з початку повномасштабного російського вторгнення. Загалом він не відвідував українську столицю 12 років.

Очікують, що у вівторок відбудуться переговори Орбана з президентом Володимиром Зеленським та іншими топпосадовцямиСторони обговорять "можливість встановлення миру", а також поточні питання угорсько-українських двосторонніх відносин.

За даними видання Guardian, плани поїздки склався після тривалих переговорів щодо прав угорської етнічної меншини України. Одне з джерел розповіло: "Передумовою зустрічі було розв'язання питання громадянства. За останні тижні домовленості було досягнуто".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: