fbpx
Сьогодні
11:29 02 Лип 2024

Окупанти на тимчасово окупованій Херсонщині вдруге викрали місцеву журналістку Кисельову

Фото: Телеграм / Каховська міська військова адміністрація

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області у Каховці російські загарбники викрали місцеву журналістку Жанну Кисельову.

Про це напередодні у Telegram повідомила Каховська міська військова адміністрація.

Як зазначають, 56-річну жінку забрали 27 червня 2024 року зі своєї квартири. На даний час її місцеперебування невідомо.

За інформацією МВА, російські військові вже викрадали Жанну Кисельову у вересні 2022 року та майже місяць тримали її в неволі.

Пізніше у Херсонській обласній прокуратурі повідомили, що у зв'язку із викраденням редакторки газети на тимчасово окупованій Херсонщині, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом порушення військовими рф законів та звичаїв війни.

"По першому факту її викрадення триває досудове розслідування", додали у відомстві.

Раніше в прокуратурі повідомили, що найбільш розповсюджені злочини, які вчиняють російські військові на тимчасово окупованій території Херсонщини, — мародерство, незаконне ув'язнення та вбивство людей.

Від початку повномасштабного вторгнення правоохоронці розслідують справи про вбивства окупантами 233 цивільних на ТОТ Херсонської області.

Нагадаємо, що станом на 30 травня відомо про 31 викраденого ворогом українського журналіста, що перебувають у полоні на території російської федерації.

Так, нещодавно було отримано інформацію щодо української журналістки Вікторії Рощиної. Міністерство оборони рф підтвердило, що журналістка наразі перебуває на території Росії, а також те, що вона ув'язнена.

Окрім того, досі немає чітких відомостей про журналіста інформагентства УНІАН Дмитра Хилюка, якого окупаційні війська викрали 3 березня 2022 року біля власного будинку в селі Козаровичі Київської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: