fbpx
Сьогодні
12:58 02 Лип 2024

НАТО до Києва відправить високопоставленого цивільного чиновника, - ЗМІ

НАТО розмістить високопоставленого цивільного чиновника в українській столиці в межах нових заходів, спрямованих на зміцнення довгострокової підтримки України.

Про це пише Wall Street Journal із посиланням на представників США та Альянсу, передає Рубрика.

За даними ЗМІ, ці кроки мають на меті підкріпити перспективи України зрештою приєднатися до альянсу, але не пропонуючи їй членство зараз.

Окрім того, НАТО створює нове командування у німецькому Вісбадені для координації надання військового обладнання Києву та навчання українських військ.

В операції під назвою "Допомога НАТО в галузі безпеки та навчання Україні" братимуть участь майже 700 військовослужбовців США та інших союзників з усіх 32 країн Альянсу. Він візьме на себе більшу частину місії, якою керували американські військові після повномасштабного вторгнення рф.

Високопоставлений цивільний чиновник НАТО у Києві зосередиться на довгострокових потребах України у військовій модернізації та невійськовій підтримці, пов'язуючи їх із майбутнім командуванням у Вісбадені та зі штаб-квартирою НАТО в Брюсселі.

Нинішні та колишні посадовці США заявили, що ці кроки дозволять Альянсу краще координувати зусилля західних країн щодо надання Україні військової підтримки.

Члени НАТО сподіваються, що на липневому саміті у Вашингтоні також вдасться домовитися про щорічну фінансову обіцянку військової підтримки України. Хоча умови ще обговорюються, зазначає WSJ. Нещодавні дискусії між членами Альянсу включали встановлення цілі у приблизно 40 мільярдів доларів на рік і збільшення вартості внесків багатьох країн, хоча США, ймовірно, залишатимуться основним донором.

Що відомо про саміт НАТО, що відбудеться у Вашингтоні

Нагадаємо, що цьогорічний саміт НАТО відбудеться з 9 по 11 липня у Вашингтоні у Сполучених Штатах.

Повідомляли, що під час засідання Північноатлантичного Альянсу, яке відбудеться у липні цього рокузміцнення підтримки України буде одним з питань, яке будуть обговорювати лідери країн-членів НАТО.

Як вже повідомляла Рубрика, 31 травня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що особливістю саміту НАТО з нагоди 75-тої річниці створення Альянсу стане "дуже сильний пакет для України".

Цього ж дня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі у Празі союзники по НАТО  просунулися у трьох питаннях: кращій координації Альянсу у питанні постачання зброї й навчання особового складу, визначенні багаторічної фінансової підтримки України та євроатлантичній інтеграції України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: