fbpx
Сьогодні
20:36 02 Лип 2024

Лінія активного фронту зросла, додався Торецький напрямок: головнокомандувач ЗСУ після поїздки на гарячі напрямки

Фото: Сирський/Фейсбук

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав підрозділи, які воюють на східному напрямку та поінформував про обстановку і проблемні питання.

Про це Сирський повідомив у Фейсбуці. пише Рубрика.

За його словами, він "тиждень працював на Східному фронті. Побував практично в усіх бригадах Покровського, Курахівського, Времівського, Торецького, Краматорського напрямків, а також тих, які ведуть бої у Вовчанську та під Харковом".

Сирський висловив "вдячність солдатам, сержантам і молодшим офіцерам, які несуть чи не весь тягар активних боїв".

"Скрізь тривають жорсткі бойові дії різної інтенсивності. У порівнянні з попередньою поїздкою два тижні тому, додався Торецький напрямок, де воїни 95-ї десантно-штурмової бригади героїчно кожного дня суттєво зменшують чисельність атакуючих орд ворога", – зазначив головнокомандувач.

Він зауважив, що складною залишається обстановка на Покровському напрямку, де росіяни, ставлячи за мету прорив української оборони, в черговий раз провели заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність та продовжили наступальні дії. Також попри високі втрати у бронетехніці, російські війська продовжують її використання у поєднанні з інтенсивним вогнем артилерії та ударами fpv-дронів.

Сирський підкреслив, що попри посилення українських підрозділів резервами, цей напрямок потребує постійної уваги та забезпечення додатковою кількістю боєприпасів і вогневих засобів.

"На інших напрямках інтенсивність бойових дій знизилася, разом з тим лінія активного фронту збільшилася", – додав Сирський.

Сирський після поїздки на гарячі напрямки

Фото: Сирський/Фейсбук

Він зазначив, що мета його "роботи, як і раніше, полягає у вивченні обстановки безпосередньо в районах бойових дій, оперативному вирішенні проблемних питань без бюрократичних процедур, вивченні бойового досвіду наших військ та впровадження його в процес підготовки військовослужбовців та підрозділів, а також надання дієвої допомоги командирам у плануванні та веденні бойових дій".

За його словами, "на даний час основним проблемним питанням для командирів будь-якого рівня є комплектування частин і підрозділів вмотивованими, якісно підготовленими військовослужбовцями. Ще одним проблемним питанням є забезпечення сучасними засобами РЕБ і військової ППО, спроможної ефективно боротися з БПЛА ворога".

"Водночас на нашому боці є перевага у кількості і якості бойових коптерів, насамперед бомберів та FPV-дронів, та майстерність операторів, які їх застосовують. Це запорука нашого успіху та збереження життя бійців", – наголосив Сирський.

Головнокомандувач поінформував, що "по приїзду приступили до реалізації пропозицій щодо удосконалення системи тактичної медицини та її інтеграції у вертикаль Медичних сил, що дасть певні переваги в оперативності та якості надання медичної допомоги. Ще одним важливим напрямком змін є адаптація програми базової підготовки військовослужбовців щодо дій в умовах повного панування дронів на полі бою".

"Також спланована чергова зустріч з командирами підрозділів БПЛА щодо обміну досвідом з питань застосування та подальшого розвитку цього перспективного виду зброї", – додав головнокомандувач.

Раніше Рубрика повідомляла, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав Об'єднану штурмову бригаду Національної поліції України "Лють". Як зазначають, штурмовики продовжують відбивати шалені навали ворога та постійні спроби захопити українські міста в Донецькій області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: