fbpx
Сьогодні
20:49 02 Лип 2024

Кулеба закликав партнерів не керуватися страхом ескалації під час ухвалення важливих рішень на підтримку України

English version here

Фото: МЗС

Протягом попередніх двох років страх ескалації з боку росії був ключовим фактором, який постійно стояв на заваді отриманню необхідного озброєння та ухваленню важливих політичних рішень на підтримку України.

Про це Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив 2 липня під час онлайн-виступу на панельній дискусії видання The Economist "Подолання конфліктів: у пошуках можливостей" в Афінах, Греція, пише Рубрика.

"За ці два з половиною роки ніщо так не шкодило нашій спільній справі, як страх ескалації. Ми чули це щоразу, коли закликали надати новий тип озброєння, якого Україна відчайдушно потребувала для захисту своїх людей і критичної інфраструктури. Ми чули це щоразу, коли потрібно було ухвалити важливе рішення: від надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС до інших великих політичних кроків", – зазначив Міністр.

Глава МЗС підкреслив, що зрештою, всі рішення були ухвалені, і жодне з них не призводило до ескалації з російського боку. Він нагадав, що по-перше, росія сама постійно ескалює ситуацію і робить це незалежно від будь-яких рішень, а по-друге, "її ескалаційні кишені вже порожні".

"Моє прохання сьогодні — вірте в здатність України перемагати та нарешті відмовтеся від страху ескалації. Це Путін має нас боятися. Це він має намагатися передбачити наші кроки. Це він має бути обережним і шукати шляхи до припинення своєї агресії. А не навпаки", — наголосив Міністр.

У цьому контексті глава МЗС України назвав три рішення, ухвалення яких допоможе Україні та її союзникам докорінно покращити ситуацію на полі бою.

"По-перше, надання Україні більшої кількості "Патріотів" та інших систем протиповітряної оборони і відповідних ракет для того, щоб скинути росію з українського неба. По-друге, надання Україні можливості знищувати російські засоби повітряного терору, її бомбардувальники, ще до того, як вони наблизяться до українських кордонів — на аеродромах в росії та в її небі. І по-третє, достатнє і стабільне постачання артилерійських боєприпасів, щоб надати українським сухопутним військам перевагу", — зауважив Міністр.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: