fbpx
Сьогодні
11:40 02 Лип 2024

КНДР оголосила про успішне випробування нової балістичної ракети з надвеликою боєголовкою

Фото: Yonhap

Північна Корея напередодні провела успішне випробування нової тактичної балістичної ракети "Хвасон-11Da-4.5" (Hwasong-11Da-4.5), яка здатна нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тонни.

Про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Рубрика.

"Випробування проведено із використанням ракети, оснащеної імітованою важкою боєголовкою, і було призначене для перевірки стабільності польоту і точності ураження на максимальній дальності 500 кілометрів і мінімальній 90 км", – ідеться в повідомленні KCNA.

У ньому додається, що в липні КНДР проведе ще одне випробування цієї ракети, аби знову перевірити її льотно-технічні характеристики, точність ураження та потужність вибуху надвеликої боєголовки на середній дальності 250 км.

Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї JCS у понеділок зафіксував пуски двох балістичних ракет із західного регіону КНДР у північно-східному напрямку в бік Японського моря.

Одна з них пролетіла близько 600 кілометрів і впала в море, але інша подолала лише близько 120 км і зникла з радарів, через що в JCS припустили, що друга ракета зазнала невдачі й могла вибухнути в повітрі.

Надвелика боєголовка входить до списку високотехнологічної зброї, яку лідер Північної Кореї Кім Чен Ин ще в 2021 році пообіцяв розробити разом із військовим супутником і твердопаливними міжконтинентальними балістичними ракетами (МБР).

Минулого тижня Північна Корея теж запустила балістичну ракету в бік Японського моря і заявила про успішне випробування ракети з кількома боєголовками.

В Сеулі це твердження спростували, зазначивши, що той запуск завершився невдачею і ракета вибухнула в повітрі.

Південнокорейські військові експерти відзначають активізацію ракетних випробувань Пхеньяна після візиту до КНДР правителя Росії Володимира Путіна й підписання ним договору про спільну оборону з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, та припускають, що останні пуски можуть бути тестуванням ракет, призначених для експорту до росії та подальшого використання нею у війні проти України.

Нагадаємо, російський диктатор та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про всеохопне стратегічне партнерство. Він передбачає взаємну військову допомогу в разі агресії проти Пхеньяна або москви.

Як зазначив ISW , що росія, схоже, прагне створити коаліцію дружніх держав з історично теплими зв'язками з Радянським Союзом, включаючи Північну Корею і В'єтнам, щоб сформувати основу альтернативного світового порядку.

Нещодавно Південнокорейський телеканал TV Chosun повідомив, що уже в липні цього року Північна Корея відправить військові будівельні та інженерні сили для участі у "відновлювальних роботах" в окупованій Донецькій області. 

Наразі Пентагон наразі не бачать ознак відправлення інженерних військ з Північної Кореї до російської федерації, які згодом використовуватимуться на окупованій території України.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: