fbpx
Сьогодні
15:26 02 Лип 2024

Кабмін дозволив збільшити бронь від мобілізації для чиновників та працівників держпідприємств

Кабінет міністрів вніс зміни до положення про Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову військовозобов'язаних громадян на військову службу під час мобілізації.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на представника уряду в Верховній Раді Тараса Мельничука в Telegram.

За його даними, робоча група отримала повноваження подавати міністру оборони пропозиції щодо збільшення обсягів бронювання.

Крім того, внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов'язаних за:

  • органами державної влади,
  • іншими державними органами,
  • органами місцевого самоврядування та підприємствами,
  • установами організаціями.

Міністр оборони отримав повноваження приймати рішення на підставі пропозицій Міжвідомчої робочої групи про збільшення обсягів бронювання.

Нагадаємо, у мобільному застосунку "Резерв+" тепер відображається статус бронювання від мобілізації. У реєстр занесено вже 340 тисяч записів.

Бронювання чиновників

Нагадаємо, 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію в Україні, який посилює мобілізаційні заходи. Кабінет міністрів останніми днями ухвалив пакет постанов, якими затверджуються порядки мобілізації та військового обліку.

З набранням чинності новим законом штрафи підвищаться в кілька разів. Зокрема, фактично  запроваджуються три режими – порушення, повторне порушення та порушення під час воєнного стану. 

У червні Кабмін утворив Міжвідомчу робочу групу з питань організації призову, яка займеться питаннями призову працівників держустанов та держпідприємств.

Крім того, Кабінет міністрів оновив правила бронювання від мобілізації військовозобов'язаних. Згідно з документом, кількість заброньованих у державних органах не може перевищувати 50% кількості військовозобов'язаних станом на 18 травня 2024 року.

Нагадаємо, працівники критично важливих підприємств, органів державної влади можуть бути заброньовані від мобілізації. Зараз це регулюється постановою Кабміну від 27.01.2023 року №76.

Зазначимо, закон про мобілізацію, який підписав президент Володимир Зеленський, визначає право на бронювання, зокрема, для держслужбовців категорій "А", "Б" і "В", а також не більше ніж 50% військовозобов'язаних в органах місцевого самоврядування.

Крім того, відстрочку зможуть отримати:

  • працівники Нацполіції, НАБУ, ДБР, прокуратури, БЕБ, ДСНС, Державної кримінально-виконавчої служби України, Служби судової охорони судів і деяких інших органів правоохоронної системи;
  • працівники підприємств, установ та організацій, які виконують мобілізаційні завдання;
  • працівники критично важливих для забезпечення потреб війська та економіки чи населення підприємств.

Також для представників агросектору розширили можливості бронювання від мобілізації, щоб створити умови безпечного збору урожаю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: