Ідея невідкладного перемир’я: прем’єр Угорщини просив Президента про припинення вогню

У Києві під час перемовин із президентом Володимиром Зеленським прем'єр Угорщини Віктор Орбан спробував просунути ідею невідкладного перемир'я, яка є у всіх проросійських "мирних планах", однак не став наполягати на ній.

Про це пише "ЄП".

Повідомляють, що у заявах для преси після закінчення 2 липня двосторонніх перемовин очільник угорського уряду визнав, що пропонував українському колезі невідкладне припинення вогню на тій лінії зіткнення з російськими військами, яка є зараз.

Прем'єр наголосив, що не є противником також українських планів завершення війни, але вважає їх занадто довгими в реалізації.

"Я розповів пану президенту, що його ініціативи потребують багато часу через правила міжнародної дипломатії. Тому я попросив пана президента подумати про те, чи не можна вчинити трошки інакше: зупинити вогонь, а потім вести перемовини з Росією, адже припинення вогню пришвидшило б темпи цих перемовин", – сказав Орбан.

Проте, Орбан підкреслив, що не наполягав на своїй ініціативі та сприйняв українські аргументи.

Фото: Телеграм Офіс Президента

"Я дуже вдячний президенту за його відверту думку щодо цього питання", – заявив він.

Очільник угорського уряду пообіцяв передати почуте іншим лідерам Євросоюзу.

Зауважимо, що президент Зеленський у своєму виступі уникнув цього питання, однак він наголосив на тому, що Угорщина підтримала мирні ініціативи України на саміті у Швейцарії.

"Угорщина взяла участь у першому Саміті миру і підтримала комюніке саміту, і це говорить про готовність Угорщини бути ефективною заради повернення реальної довготривалої безпеки", – сказав Зеленський.

Фото: Телеграм Офіс Президента

Окрім того, Зеленський та Орбан домовилися працювати над угодою, яка зніме двосторонні проблеми.

Нагадаємо, лідер російської федерації володимир путін заявив, що має нові пропозиції щодо "мирного врегулювання" війни проти України. Зокрема, він вимагає відмови Києва від вступу в НАТО та визнання російськими деяких українських регіонів.

Своєю чергою Зеленський заявив, що на сьогодні можлива лише одна модель перемовин з російським президентом володимиром путіним. Для цього треба залучити посередників, котрі були залучені у створенні зернового коридору.

Свіжі дописи

  • Новини

російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу

Російська федерація вибула з десятки найбільших економік світу в доларовому еквіваленті: до цього призвело падіння… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Як поєднати стиль і функціональність у сучасному інтер’єрі з меблями від Кул Хаус

У сучасному світі інтер'єр відіграє ключову роль у створенні комфортного та естетично привабливого простору для… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Українські хірурги вперше у світі провели операцію на серці бійця унікальним способом

Уперше у світі унікальну операцію на серці 49-річного захисника Юрія Січки без розрізу грудної клітки… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Досвід ветеранів: чим він може бути корисний для роботодавців

Як зробити так, щоби взаємодія між ветеранами й роботодавцями стала ефективною, а на новому робочому… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

МЗС росії висловило підтримку Ле Пен: лідерка ультраправих Франції обурилась на це

Російська федерація висловилась на підтримку ультраправої партії перед другим туром парламентських виборів у Франції, що… Читати більше

Thursday July 4th, 2024
  • Новини

Путін не проти продовжити “стамбульські переговори про мир” з Україною

Російська федерація може повернутись до так званих "стамбульських домовленостей" щодо миру між рф та Україною,… Читати більше

Thursday July 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.