Новини

Зеленський зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США: обговорили постачання додаткових Patriot

Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з головою Постійного комітету Палати представників із питань розвідки Майком Тернером, конгресменами Бетті Макколлум, Джоном Джойсом, Ронні Джексоном і Тоні Гонзалесом.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави подякував Президентові США Джозефу Байдену, обом палатам і партіям Конгресу та всьому американському народу за незмінне лідерство в допомозі Україні.

«Ми бачимо рішучу налаштованість американського Конгресу посилювати підтримку України і вдячні за це. Виділення Конгресом макрофінансової допомоги Україні суттєво зміцнює нашу економіку та Збройні Сили», – сказав Володимир Зеленський.

Фото: ОПУ

Президент розповів про ситуацію на передовій та першочергові потреби Сил оборони. Володимир Зеленський та члени Палати представників Конгресу США обговорили головні напрями подальшої американської допомоги, зокрема додаткові системи ППО та ракети до них.

«Це критично важливо, оскільки системи «Петріот» допомагають рятувати життя людей і захищати інфраструктуру. Ми розраховуємо на додаткові поставки цих систем уже найближчим часом»,  – зазначив Глава держави.

Володимир Зеленський відзначив участь США у Глобальному саміті миру у Швейцарії. Він також наголосив на важливості спільними зусиллями залучати країни до підтримки підсумкового комюніке Саміту.

Фото: ОПУ

Також під час зустрічі обговорили шляхи подальшого посилення санкційного тиску на РФ. Президент відзначив роль Конгресу у формуванні правової рамки для використання заморожених російських активів на потреби нашої держави.

Варто зазначити, що сьогодні, 1 липня, до Києва прибули голова Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США Майк Тернер і двопартійна делегація американських конгресменів. Вони проведуть пресконференцію на тему підтримки України з боку Сполучених Штатів.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору “петріотів” для України

Під час традиційного вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що увесь цей день в… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Полтавщину: одна людина загинула, 3 постраждали, пошкоджено школу й дитячий садок

У Полтавській області внаслідок російського удару одна людина загинула і троє зазнали поранень. Про це… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Державна дума та рада федерації росії ухвалили заяву про призупинення участі делегації рф у Парламентській… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Укрзалізниця змінює час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди

Від завтра, 4 липня, змінюється час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди. Це необхідно для того,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Удар рф по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53

Кількість постраждалих унаслідок комбінованої ранкової атаки Росії по Дніпру зросла до 53. Про це повідомив… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Помічниця Тищенка створила громадську організацію однойменну до ТСК Верховної Ради: “Чесно”

Помічниця Миколи Тищенка Евеліна Андрієвська у червні 2023 року створила громадську організацію «ТСК Нацресурс». Вона… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.