Стійкість через інновації та об’єднання: підсумки Impact Force Forum 2024

21 травня у Києві відбувся Impact Force Forum 2024, на якому українські та міжнародні експерти обговорили практичні шляхи вирішення нагальних проблем, з якими через війну стикнулася Україна, а також створення та використання можливостей для забезпечення довготривалої стійкості та подальшого відновлення і сталого розвитку.

"Рубрика" стала інформаційним партнером заходу.

Impact Force Forum 2024 був організований у відповідь на складні виклики, які стоять перед Україною через триваючий конфлікт. Визнаючи необхідність об'єднання експертів з різних галузей для розробки стійких рішень, організатор форуму НУО Impact Force,  створила майданчик для інтегрованого підходу до відновлення та розбудови країни.

На форумі велика увага приділялася інноваціям, що допомагають забезпечувати стійкість на довгостроковій основі, підкреслюючи важливість новітніх технологій та практик у різних секторах. Окрім цього, обговорювалася критична важливість співпраці між урядом, приватним сектором, міжнародними партнерами та громадянським суспільством. Ця взаємодія є ключовою для розробки ефективних стратегій, що сприяють стійкості та відновленню.

Особлива увага на форумі була приділена міжнародній підтримці та співпраці, завдяки чому знання та ресурси з інших країн можуть збагачувати місцеві ініціативи, сприяючи ефективнішому вирішенню проблем. 

У виступах підчас форуму підкреслювалася важливість збереження сили та витривалості на всіх рівнях: від окремих людей до громад і держави в цілому – як запоруки перемоги і ключового елементу майбутнього відновлення України. 

У рамках 5 панельних дискусій, в яких взяли участь понад 30 провідних експертів, учасники обговорили стратегії підвищення стійкості в різних секторах, включаючи економіку, енергетику, продовольчу безпеку, ментальне здоров'я та кібербезпеку.

"Одне неможливе без іншого, тому до цих питань треба підходити комплексно, приділяючи увагу і створюючи ефективні екосистеми для кожного аспекту незламності. Наприклад, в економіці потрібно стимулювати інновації та підтримувати соціальне підприємництво, розробляти та втілювати у життя стратегії реінтеграції людей, постраждалих від війни, надавати їм навички та ресурси, які дозволять їм впевнено почувати себе на ринку праці", – зазначила співзасновниця Impact Force Ніна Левчук.

Організатори форуму також не залишили поза увагою питання ментального здоров'я під час війни, підкресливши потребу у створенні всебічної, системної та доступної підтримки людей та громад.

Для забезпечення незламності, яка включає економічні, екологічні та соціальні складові, важливе значення має цілісний підхід і створення стійких громад, які можуть протистояти і відновлюватися після різних глобальних загроз, таких як конфлікти і зміна клімату. Задля цього необхідно використовувати інноваційні методи та практики, які довели свою ефективність в успішних проєктах на кшталт онлайн-академії для жінок "Мрій та досягай", програми психологічної реабілітації та кар'єрного розвитку для захисниць "ReStart свідомості" та акселераційної програми для майбутніх соціальних підприємців Impact Business. Такі проєкти є чудовим прикладом локалізованого та інклюзивного підходу і демонструють важливість контекстно-орієнтованих рішень.

"Головним лейтмотивом форуму стало слово «Разом». Воно звучало буквально у кожному виступі. Ми разом даємо відсіч ворогу. Разом долаємо виклики. Разом наближаємо мир та перемогeу. І разом будемо відбудовувати Україну. Тому досягнення стійкості – це спільна відповідальність уряду, приватного сектору, міжнародних партнерів та громадянського суспільства. Тільки завдяки тісній співпраці ми зможемо забезпечити стабільне майбутнє і позитивні зміни", – зазначила співзасновниця Impact Force Ольга Дьякова.

В рамках форуму Impact Force та Інститут Економіки та Миру підписали Меморандум про співпрацю та об'єднання спільних зусиль, спрямованих на посилення стійкості України та просування мирних ініціатив, прокладаючи шлях до сталого розвитку та розширення соціальних прав і можливостей.

Крім того, в рамках форуму були підбиті підсумки програми "Інноватори енергоефективності України", і 15 фіналістів представили свої проєкти та розробки, що стимулюватимуть системне впровадження новітніх технологій під час відновлення країни і можуть допомогти у боротьбі з непростими викликами, які Україна зазнає у сфері енергетики зараз.

Переможцями програми стали : 1. TOB "EДBAHCIC ГPУП" (ADVANSYS), 2. TOB «ГAЙCTEP» (HAJSTER), 3. TOB "TOBA IHДACTPIЗ" (TOVA INDUSTIRES), 4. TOB "BИPOБHИЧИЙ ЦEHTP "EKOCOЛУМ", 5. TOB "KHЯЖE ПOЛE".

Impact Force Forum 2024 став потужним каталізатором ідей та співпраці і продемонстрував, що забезпечення довготривалої стійкості України – ключове завдання, успіх якого залежатиме від впровадження інновацій та реалізації проєктів із значним соціальним впливом, для чого необхідне об'єднання зусиль держави, бізнесу, громадського сектору та міжнародних партнерів. 

Незважаючи на всі складнощі, пов'язані з війною, Україна вже зараз демонструє світові, як можна використовувати можливості соціального підприємництва та впроваджувати імпакт-проекти. Учасники форуму з інших країн Європи відзначили досвід України як цінний прецедент та висловили зацікавленість у співпраці з українськими партнерами, наголосивши на необхідності посилення цього напрямку діяльності.

Довідка

Impact Force – українська громадська організація, заснована та очолювана жінками з 2021 року, що фокусується на формуванні змін у суспільній поведінці та створенні тривалого соціального впливу, економічних можливостей та ініціатив для забезпечення інклюзивної й сталої відбудови України. Ми бачимо Україну як успішну країну-лідера у сучасному світі, зміцнену силою нашого народу та віддану Цілям сталого розвитку ООН. Наша мета – створення економічних можливостей та трансформаційних змін у соціальній поведінці заради сталого та справедливого відновлення України.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський: якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам вже сьогодні

Президент України Володимир Зеленський заявив, що якщо у кандидата в президенти Сполучених Штатів Америки (США) Дональда… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

ISW повідомив про бій у районі Журавки на Сумщині: в ОВА прокоментували

Бій, який нещодавно стався в прикордонній частині Сумської області, в районі Журавки, відбувається не вперше:… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

ЗМІ: у Північноатлантичному Альянсі досягли згоди щодо 40 млрд євро для України

Згоди щодо фінансування на військову допомогу для України наступного року у розмірі 40 млрд євро… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Харкові створюють перший в Україні департамент інклюзивної доступності: у чому рішення

Харків став першим містом в Україні, яке планує створити департамент інклюзивної доступності та безбар’єрного середовища… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

“Кримські артефакти вдома”: актор Сеїтаблаєв анонсував відкриття виставки “Скарби Криму. Повернення”

5 липня у Скарбниці столичного Національного музею історії України відкриється виставка "Скарби Криму. Повернення", яку… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Держенергонагляді пояснили, чому відключення електроенергії можуть не співпадати з графіками

У разі незбіжності відключень світла до встановлених графіків, необхідно повідомити про це обленерго: після чого… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.