Новини

Цей місяць може принести Україні ще більше сили, зокрема в захисті неба, – Зеленський

У липні Україна очікує на посилення в захисті неба та отримання далекобійної зброї.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні, пише Рубрика.

Зеленський повідомив, що заслухав доповідь військових вранці. Головком Сирський, начальник Генштабу Баргилевич. Про ключові фронтові напрямки, а це і Покровський, й інші на Донеччині, і Харківщина. Також обговорили деякі наші принципові рішення – кроки, які готуємо, щоб окупант втрачав більше своєї логістики, більше техніки, більше своїх надій розширити війну.

"Для Росії все це повинно закінчитися програшем, і тільки так програє сама ідея війни проти України. Ми робимо все для цього і зброєю, і дипломатією. Відповідні процеси йдуть пліч-о-пліч. І я дякую всім, хто проявляє достатню стійкість, достатню рішучість, достатню власну активність, у тому числі зберігаючи мобілізацію світу на нашу підтримку. Попри все. Попри будь-які політичні хвилі й зміну настроїв. Усіх у світі ми обʼєднуємо тим, що прагнемо справедливості – і тільки цього – для себе, а отже, для будь-якої нації, яка може так само постраждати від зовнішньої агресії", – зазначив Президент.

Також він розповів, що провів кілька нарад з міжнародниками: команда Офісу, МЗС.

"Ми детально пройшлися всіма планами на липень. І цей місяць може принести Україні ще більше сили, зокрема в захисті неба та в наближенні реальної безпеки для нашої країни. Чітко бачимо, що маємо реалізувати в перемовинах із партнерами, передусім американськими. Сьогодні ж зустрівся з делегацією Конгресу – двопартійна делегація Палати представників", – зауважив глава держави.

Зеленський подякував Америці, усім американським друзям України та міжнародного порядку, заснованого на правилах. Дуже важлива незмінна віра в те, що життя має перемогти російську війну й усі путінські ворожі амбіції. Це абсолютно можливо. Але можливо за умови збереження не лише нашої сміливості, але й сміливості партнерів. Далекобійна зброя, винищувачі для України достатньої якості та кількості,  більше систем ППО – це те, що впливає на весь хід цієї війни і має впливати виключно в наших інтересах – у спільних інтересах усіх народів, які цінують життя і хочуть мирного світу. І це буде. І для цього потрібне американське лідерство.

Готуються подальші спільні кроки з партнерами у Європі, і наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу. Це і процедура скринінгу, і підготовка умов майбутнього договору про приєднання України до ЄС. Будуть і нові двосторонні безпекові угоди з нашими партнерами.

"Щойно говорив із Президентом Гамбії. Подякував за участь представника цієї країни в першому Саміті миру та за підтримку комюніке Саміту. Ми вважаємо, що Формула миру є надійною основою для того, щоб не лише Україна, а й кожна нація світу могла зміцнити свою безпеку: продовольчу, енергетичну – всі форми безпеки. Скоро почнеться робота відповідних груп за пунктами Формули миру. Ми разом з багатьма лідерами та країнами – ми зробимо все, щоб Статут ООН дійсно працював – для нас і для всіх у світі. Дякую всім, хто допомагає!", – підсумував Зеленський.

Свіжі дописи

  • Новини

На харківському напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій та здійснює перекидання підрозділів

На харківському напрямку російські окупанти намагаються нарощувати темпи наступальних дій, також здійснили перекидання підрозділів із… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

2 мільйони українців оновили свої дані у Резерв+, – Міноборони

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами для оновлення персональних даних та… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Зеленський: Готуємось до саміту НАТО у Вашингтоні, і зокрема з точки зору “петріотів” для України

Під час традиційного вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський повідомив, що увесь цей день в… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Окупанти атакували Полтавщину: одна людина загинула, 3 постраждали, пошкоджено школу й дитячий садок

У Полтавській області внаслідок російського удару одна людина загинула і троє зазнали поранень. Про це… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Державна дума та рада федерації росії ухвалили заяву про призупинення участі делегації рф у Парламентській… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Укрзалізниця змінює час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди

Від завтра, 4 липня, змінюється час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди. Це необхідно для того,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.