Новини

Рух “Чесно”: Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Народний депутат Микола Тищенко майже рік здійснював перевірки від тимчасово-слідчої комісії з вирубки лісів «Нацресурс», навіть після того, як вона припинила свою діяльність.

Про це пише рух "Чесно", цитує Рубрика.

Так, у жовтні 2022 року Тищенко ініціював створення ТСК «Нацресурс», яка мала б розслідувати можливі факти неефективної діяльності Держагентств лісових та водних ресурсів і Держекоінспекції.

Фото: Фейсбук

Народний обранець звітував про її діяльність, показував роботу комісії безпосередньо на місцях та навіть розробив для неї власну форму. А втім, у травні 2023 року парламент не затвердив звіт комісії, тож ТСК припинила свою діяльність.

Однак Тищенко і надалі продовжив здійснювати перевірки лісгоспів та інших установ від цієї ТСК. У «Чесно» підкреслюють, що члени таких комісій можуть безперешкодно заходити до будь-яких установ незалежно від їхньої форми власності та режиму секретності, якщо вони показують посвідчення народного депутата.

Так, упродовж року Тищенко повідомляв про викриття нібито колцентрів і ботоферм у різних містах України, представляючи себе членом уже не чинної ТСК із вирубки лісів.

А нещодавно народний обранець відвідав Дніпро, де він також оголосив про рейд на мережі ботоферм та колцентрів, однак під час цієї процесії його охорона скоїла напад на колишнього військовослужбовця.

Що відомо про конфлікт в Дніпрі

У четвер, 20 червня, у центрі Дніпра невідомі особи в балаклавах і камуфляжі напали на колишнього бійця спецпідрозділу Kraken Павлова. Блогер Ігор Лаченков повідомив, що мова йде про побиття колишнього військового, добровольця Дмитра "Сина" Павлова. На момент сутички він гуляв з дитиною. Лаченков також зазначив, що перед нападом у військового виникла суперечка із нардепом Миколою Тищенком і його охороною.

Водночас у соцмережах нардепа Тищенка 20 червня з'явились пости, у яких він повідомляв, що перебуває у Дніпрі для "викриття ботоферм". Згодом він заявив, що під час проведення обшуків на нелегальних ботофермах нібито напали на представників поліції.

У  спецпідрозділі Kraken ГУР МО України підтвердили, що чоловіком, на якого 20 червня у Дніпрі напали невідомі, є їхнім колишнім військовослужбовцем.

25 червня народному депутату Миколі Тищенку після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі повідомили про підозру в незаконному позбавленні волі.

Крім того, на сайті Верховної Ради створено петицію з проханням позбавити народного обранця Миколу Тищенка депутатських повноважень.

Згодом Київський Печерський районний суд обрав запобіжний захід нардепу Миколі Тищенку: він має знаходитись під цілодобовим домашнім арештом.

Також поліція встановила поплічників Тищенка, які причетні до нападу на ексвійськового в Дніпрі.

Свіжі дописи

  • Новини

Удар рф по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53

Кількість постраждалих унаслідок комбінованої ранкової атаки Росії по Дніпру зросла до 53. Про це повідомив… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Помічниця Тищенка створила громадську організацію однойменну до ТСК Верховної Ради: “Чесно”

Помічниця Миколи Тищенка Евеліна Андрієвська у червні 2023 року створила громадську організацію «ТСК Нацресурс». Вона… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Майже 29 млн грн незаконних статків виявило НАЗК у ексзаступника Генпрокурора Вербицького

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що в колишнього заступника генпрокурора України Дмитра Вербицького… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Біжу за тих, хто в берцях, 2.0: на ВДНГ відбудеться благодійний забіг

7 липня на ВДНГ відбудеться другий благодійний забіг від благодійного фонду "Гуркіт" "Біжу за тих,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Наприкінці липня відключень світла стане менше: в Укренерго прогнозують покращення ситуації

Зменшення обсягів відключень електрики прогнозується наприкінці липня, коли очікується вихід із ремонтів генеруючого обладнання, що покращить ситуацію… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Під Торецьком окупанти обстріляли евакуаційне авто: поранено двоє парамедиків

Біля Торецька російська армія атакувала автомобіль парамедиків, які евакуювали мирних жителів. Про це повідомляє Рубрика,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.