fbpx
Сьогодні
Відео 09:53 01 Лип 2024

Росіяни скаржаться на масовану атаку дронів: у Брянській, Курській і Бєлгородській областях звітують про роботу ППО

Фото: quantum-systems.com

Російське міноборони заявило, що у ніч проти 1 липня їхня ППО нібито збила 36 українських безпілотників у Брянській, Бєлгородській та Курській областях.

Про це повідомляють Міноборони РФ і російські губернатори в Telegram, передає Рубрика.

Російське МО запевняє, що:

  • 18 БПЛА нібито знищили і придушили силами РЕБ у Брянській області,
  • 9 − у Курській,
  • 9 − у Бєлгородській області.

Однак т.в.о. губернатора Курської Олексій Смирнов заявив, що в області нібито збили 7 безпілотників.

Так, у повідомленні губернатора вказується, що дрони збивали у Фатезькому, Конишівському, Курчатівському та Курському районах області.

У повітряній атаці російська сторона традиційно звинувачує Україну. Щодо можливих наслідків "нальоту" БПЛА в регіоні чиновник нічого не пише.

Водночас раніше у курських Telegram-каналах публікували кадри, на яких нібито фіксувалися прольоти дронів, повідомляли про гучні вибухи.

Примітно також, що в мережі розповідали, що в регіоні було помічено понад 20 дронів.

Також в пабліках писали, що БПЛА пролетіли через Курськ та начебто прямували далі, імовірно до Липецька чи Воронежа, або до інших своїх цілей.

Про атаку безпілотників на Грайворонський округ вночі повідомляв губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков.

За його словами, пошкоджені лінії електропередач, унаслідок чого в низці населених пунктів тимчасово відсутнє електропостачання.

Російські чиновники традиційно запевняють, що постраждалих і руйнувань нібито немає.

Варто зазначити, що російські Telegram-канали, які зазвичай оперативно публікують фото та відео пожеж і руйнувань, нічого ні про які атаки цієї ночі не писали.

Що відомо про атаки безпілотників у рф

Нагадаємо, за останні місяці майже щоночі трапляються атаки ударними дронами-камікадзе по нафтопереробних заводах і військових об'єктах не тільки у прикордонних областях росії, а й вглибині території рф.

Так у ніч на 30 червня майже 40 ударних безпілотників літакового типу атакували кілька російських регіонів, мова йде про Курську, Бєлгородську та Брянську області: лунали вибухи та працювала ППО.

Окрім того, 21 червня у Краснодарському краї РФ були атаковані місця зберігання й підготовки дронів-камікадзе типу "Шахеди". Атака була організована та проведена ВМС у взаємодії зі Службою безпеки України.

Як повідомлялось, 20 червня безпілотники атакували Афіпський НПЗ у Краснодарському краї росії. На підприємстві почалася пожежа. Також повідомляється про атаку на НПЗ у селищі Енем в Адигеї.

Нагадаємо, 18 червня дрони атакували нафтобазу у селищі Чушка Темрюкського районі Краснодарського краю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: