Новини

рф заборонила в’їзд 99 громадянам Канади: через антиросійські санкції уряду Трюдо

Росія заборонила в'їзд 99 громадянам Канади у відповідь на "чергові хвилі антиросійських санкцій" уряду Джастіна Трюдо.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ, пише Рубрика.

Зокрема, у "стоп-списку" опинилися 15 сенаторів парламенту Канади, міська голова найбільшого канадського міста Торонто Олівія Чоу та її заступниця Дженніфер Маккелві, посадовці Банку Канади, бізнесмени та менеджери компаній військово-промислового комплексу, експерти та керівники канадських медіа.

Росія пише, що зробила це у відповідь на санкції Канади проти керівників, науковців, артистів і спортсменів рф. На думку Кремля, рішення канадського уряду — це потреба "вислужитися перед Вашингтоном і морально підтримати пронацистську владу в Києві", а підсанкційні канадці "активно залучені до розробки та реалізації русофобського курсу офіційної Оттави".

Санкції Канади

Канада 13 червня запровадила додаткові санкції проти 11 фізичних та 16 юридичних осіб з Росії, причетних до операцій з дезінформації та пропаганди.

На початку червня Канада також ввела економічні санкції проти низки українських політиків і посадовців часів президента-втікача Віктора Януковича. Зокрема йдеться про експрем'єра Миколу Азарова та колишнього генпрокурора Віктора Пшонку.

У травні країна оголосила про додаткові санкції проти двох фізичних та шести юридичних осіб, які причетні до торгівлі зброєю, зокрема балістичними ракетами, між Північною Кореєю та Росією.

Також Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Нагадаємо, 24 червня Рада Європейського Союзу схвалила вже 14-й пакет санкцій проти росії у відповідь на російську агресію проти України. Він стосується, зокрема, сфер енергетики, фінансів та торгівлі. Ці обмеження мають ускладнити обхід раніше введених санкцій ЄС.

Крім того, до санкційного списку додали 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Свіжі дописи

  • Новини

У Литві волонтери та експрезидентка Грібаускайте запустили збір коштів на безпілотники для України

У Литві організація Blue/Yellow спільно з експрезиденткою Далею Грібаускайте запустили кампанію "Привіт з Литви" для… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

В Україні через російську агресію зазнали пошкоджень чи руйнувань 2013 об’єктів культурної інфраструктури

Міністерство культури та інформаційної політики продовжує фіксувати пошкодження об’єктів культурної інфраструктури в Україні внаслідок повномасштабної… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Києві почали працювати рамки-розпилювачі води: де можна охолодитися у літню спеку

У столичних парках, скверах і на центральних вулицях міста встановлюють рамки-розпилювачі води для охолодження в… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Байден розмірковує, чи варто лишатися в перегонах: у Білому домі заперечують таку заяву

Президент США і кандидат на наступний президентський термін Джо Байден сказав одному зі своєї команди, що зважує,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Тікали з дітьми-сиротами: Лубінець розповів про викриття схеми виїзду за кордон родичів київських чиновників

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що Офіс Омбудсмана викрив схему, як… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні: що входить

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні. Сума, на яку надається допомога,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.