fbpx
Сьогодні
21:57 01 Лип 2024

рф заборонила в'їзд 99 громадянам Канади: через антиросійські санкції уряду Трюдо

Росія заборонила в'їзд 99 громадянам Канади у відповідь на "чергові хвилі антиросійських санкцій" уряду Джастіна Трюдо.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ РФ, пише Рубрика.

Зокрема, у "стоп-списку" опинилися 15 сенаторів парламенту Канади, міська голова найбільшого канадського міста Торонто Олівія Чоу та її заступниця Дженніфер Маккелві, посадовці Банку Канади, бізнесмени та менеджери компаній військово-промислового комплексу, експерти та керівники канадських медіа.

Росія пише, що зробила це у відповідь на санкції Канади проти керівників, науковців, артистів і спортсменів рф. На думку Кремля, рішення канадського уряду — це потреба "вислужитися перед Вашингтоном і морально підтримати пронацистську владу в Києві", а підсанкційні канадці "активно залучені до розробки та реалізації русофобського курсу офіційної Оттави".

Санкції Канади

Канада 13 червня запровадила додаткові санкції проти 11 фізичних та 16 юридичних осіб з Росії, причетних до операцій з дезінформації та пропаганди.

На початку червня Канада також ввела економічні санкції проти низки українських політиків і посадовців часів президента-втікача Віктора Януковича. Зокрема йдеться про експрем'єра Миколу Азарова та колишнього генпрокурора Віктора Пшонку.

У травні країна оголосила про додаткові санкції проти двох фізичних та шести юридичних осіб, які причетні до торгівлі зброєю, зокрема балістичними ракетами, між Північною Кореєю та Росією.

Також Канада ввела нові санкції проти російської федерації. Під обмеження потрапила низка оборонних заводів, морський порт і помічник президента рф володимира путіна.

Нагадаємо, 24 червня Рада Європейського Союзу схвалила вже 14-й пакет санкцій проти росії у відповідь на російську агресію проти України. Він стосується, зокрема, сфер енергетики, фінансів та торгівлі. Ці обмеження мають ускладнити обхід раніше введених санкцій ЄС.

Крім того, до санкційного списку додали 116 фізичних та юридичних осіб, відповідальних за дії, що підривають або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: