fbpx
Сьогодні
22:46 01 Лип 2024

Окупанти планують вивезти із заповідника "Асканія-Нова" ще одну партію тварин

Росіяни планують вивезти з окупованого заповідника "Асканії-Нова" до Криму ще одну партію тварин. Викрадення фауни заповідника вони називають "обміном".

Про це повідомив директор зоопарку "Тайган" Олег Зубков, пише Рубрика, посилаючись на "Крим. Реалії".

"Серед зоопарків має бути обмін – це кров, це пара. Тварини можуть все життя жити і не розмножуватись, тому що не підходять один одному біологічно", – зазначив Зубков.

"Директор" зоопарку на тимчасово окупованому півострові розповів, що спершу тварин привезуть із Херсонщини на півострів, однак точну локацію він не уточнив. Там вони перебуватимуть 28 днів у карантині, щоправда, не відомо, на яких умовах.

Варто зазначити, що окупанти вже неодноразово вивозили тварин зі заповідника "Асканія-Нова".

Так, у грудні минулого року домівку в Херсонському степу втратили декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида. Зокрема, окупаційна адміністрація заповідника здійснила незаконний «обмін» тварин зоологічного парку «Асканія-Нова» з Державним природним біосферним заповідником «Ростовський» та Асоціацією зі збереження та відновлення рідкісних та зникаючих видів тварин «Жива природа степу» (Ростов-на-Дону), в рамках попередньо підписаних «угод про творчу співпрацю».

Ще один факт вивезення тварин з Асканії-Нова зафіксований у квітні. Незаконно вивезені три особини зебри Чапмана з колекції зоологічного парку «Асканія-Нова» до АР Крим в рамках «обміну» тварин з приватним Ялтинським зоопарком «Казка» та Парком левів «Тайган» (директор Зубков)

Крім цього, окупанти активно створюють ілюзію туризму в заповіднику. Українські екологи припускають: нова дирекція може дозволити російським військам використати територію. Це є безпосередньою загрозою для рідкісних видів тварин.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: