На Донеччині ворог обстріляв Українськ, є загиблі та поранені: на Цукурине скинув авіабомбу

Війська рф вранці 1 липня обстріляли Українськ на Донеччині – щонайменше двоє загиблих, восьмеро поранених. Також окупанти скинули на приватний сектор міста Цукурине Донецької області авіабомбу. Відомо про поранення 6 осіб, серед яких дитина.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на пресслужбу Донецької обласної прокуратури.

Ворог обстріляв Українськ

На Донеччині щонайменше дві людини загинули та вісім отримали поранення внаслідок ранкового ворожого обстрілу Українська.

"Щонайменше дві людини загинули і вісім поранено внаслідок ранкового обстрілу Українська. Рано-вранці росіяни обстріляли місто з "Ураганів", у зоні ураження опинився житловий сектор. Загинули дві жінки – 65 і 70 років", – написав у Фейсбуці повідомив начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Він зазначив, що, за попередньою інформацією, пошкоджено 10 багатоповерхівок і адмінбудівлю, остаточні наслідки обстрілу встановлюються.

"Кожен день на Донеччині є нові й нові жертви російських воєнних злочинів. Залишатися тут небезпечно! Будьте відповідальними! Евакуюйтесь!" – наголосив Філашкін.

Обстріл міста Цукурине

Окупанти скинули на приватний сектор міста Цукурине Донецької області авіабомбу. Відомо про поранення 6 осіб, серед яких дитина.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни", – йдеться в повідомленні Донецької обласної прокуратури..

Фото: t.me/Donetsk_obl_prokuratura

Як зазначають в прокуратурі, вчора о десятій годині вечора, російська армія скинула авіабомбу на місто Цукурине. Снаряд окупантів поцілив по приватному сектору. Попередньо, ворог завдав удару "ФАБ-500"

"Внаслідок атаки зазнали тілесних ушкоджень 51-річна жінка та її донька 14 років. Також травмовано 4 місцевих жителів віком від 47 до 74 років. У потерпілих діагностовано забої та осколкові поранення", – йдеться в повідомленні.

Крім того, від влучання засобу ураження пошкоджено 21 домоволодіння й автомобілі.

"Прокурори вживають всі можливі та належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ", – повідомили у пресслужбі.

А минулої доби, 30 червня, російські загарбники вбили двох жителів Донецької області і ще дванадцятьом завдали поранень. Так:

  • у Ямполі Лиманської громади поранено 1 людину,
  • у Торецьку 1 людина загинула, ще 3 поранені,
  • у Нью-Йорку поранено людину,
  • у Сіверській громаді — 1 людина загинула та 1 поранена.

Нагадаємо, війська рф вночі вдарили по Дніпру балістичними ракетами. У місті внаслідок одного з вибухів пошкоджено супермаркет. Поранення отримали семеро людей.

Свіжі дописи

  • Новини

Україна отримала від МВФ черговий транш у розмірі $2,2 млрд

Черговий транш розміром 2,2 млрд від Міжнародного валютного фонду отримала Україна: кошти спрямують на підтримку… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У Дніпрі внаслідок ворожої атаки пошкоджено ТЦ: спалахнула пожежа біля медзакладу

У Дніпрі внаслідок ранкової ракетно-безпілотної російської атаки 3 липня сталося пошкодження одного з торгових центрів,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

В ISW вважають, що окупанти атакують Торецьк, щоб далі просуватися на Часів Яр

Для того, щоб у Донецькій області створити оперативні можливості для просування або в районі Часового… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Байден пояснив, чому погано виступив на дебатах з Трампом

Президент США Джо Байден визнав свій поганий виступ на дебатах із Дональдом Трампом, пояснивши це… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Війська рф завдали удару ракетами та БпЛА: пролунали вибухи у Дніпрі, Херсоні та Запоріжжі

3 липня під час повітряної тривоги, яку оголосили на лівобережжі та півдні України, пролунали вибухи… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

У рф заявили про атаку морських дронів поблизу Новоросійська, де дислокується російський флот

У російській федерації поблизу міста Новоросійськ в ніч проти 3 липня відбулася атака невідомих безекіпажних… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.