fbpx
Сьогодні
11:42 01 Лип 2024

Генштаб ЗСУ відсьогодні переходить на триразове інформування щодо ситуації на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

Відсьогодні Генеральний штаб Збройних сил України переходить на триразове інформування щодо ситуації на фронті.

Про це заявив речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов, повідомляє Рубрика з посиланням на ефір телемарафону.

"Генштаб ЗСУ сьогодні дійсно переходить на триразове інформування про ситуацію щодо російського вторгнення та ситуацію в зоні бойових дій. Щоденно о 8 ранку на офіційних сторінках Генштабу ми будемо публікувати підсумкове зведення про перебіг бойових дій та втрати російських окупантів за минулу добу", – заявив він.

Корольов закликав телеглядачів вмикати щодня у будні о 8 ранку телемарафон, бо речники Генштабу повідомлятимуть свіжу інформацію про перебіг бойових дій та втрати окупантів.

"Вдень на офіційних сторінках Генштабу ми будемо публікувати проміжне зведення щодо поточної ситуації на фронті станом на 16:00. Наприкінці доби на офіційних сторінках Генштабу ми будемо публікувати зведення із загальною ситуацією на поточну добу станом на 22:00", – заявив речник Генштабу.

Він також додав, що у разі потреби Генштаб буде публікувати окремі експрес-повідомлення про значущі події щодо відсічі збройної агресії РФ проти України.

Ситуація на фронті

Як повідомлялося, Сили оборони України упродовж минулого тижня завдали ударів по 67 районах зосередження особового складу росіян, озброєння та техніки.

Згідно з аналітиками ISW, українським Силам оборони вдалося оточити російських загарбників на території заводу у місті Вовчанськ, Харківська область. Натомість на Авдіївському напрямку окупантам вдалося здобути незначні успіхи. Проте українські військові запекло обороняють свої позиції, завдаючи суттєвих втрат ворогу.

Загалом за червень місяць втрати ворога становили: 33713 окупантів, 352 танки, 589 ББМ, 1393 артсистем, 22 одиниці РСЗВ, 58 засобів ППО, три літаки, 997 БпЛА, 1758 автомобільної та 284 одиниць спеціальної техніки.

Загалом, станом на 1 липня, загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали 543 810 солдатів.

Як заявив президент України Володимир Зеленський, станом на зараз співвідношення втрат на фронті складає 6 росіян до 1 українця: саме така статистика на Харківському та Покровському напрямках.

Водночас росіяни продовжують атакувати у напрямку Торецька. Ситуація в цій зоні залишається складною, але українські захисники тримають оборону.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: