fbpx
Сьогодні
11:58 30 Чер 2024

Врятувати вдалося не всіх: у США зафіксували наймасовіший за останні 25 років викид дельфінів на мілину

Фото: CNN

На заході Сполучених Штатів Америки у водах річки Геррінг понад 100 атлантичних білобоких дельфінів опинилися на мілководді – за понад два десятиліття це найбільший одноразовий викид ссавців.

Про це повідомляє CNN.

Як розповідають у виданні, 28 червня групу дельфінів знайшли поблизу півострова Кейп-Код в штаті Массачусетс – місці частих висадок морських тварин на мілину.

За словами експертів, у цій частині узбережжя такі випадки трапляються через гачкоподібну форму берегової лінії та екстремальні припливні коливання. Однак точної причини масового викиду тварин назвати не можуть.

Виявлення 125 особин дельфінів стало найбільшою одноразовою висадкою на мілину за останні 25 років. До прибуття рятувальників 10 з них загинуло.

За даними Міжнародного фонду захисту тварин (IFAW), на майже 20-кілометровій ділянці поблизу берегової лінії опинилося разом більше дельфінів, ніж у будь-якому іншому місці у світі.

"Щонайменше 25 співробітників IFAW і 100 волонтерів перебувають на місці події, намагаючись використати три невеликі судна та гідролокатори, щоб вигнати дельфінів назад у глибокі води", – повідомили в зоозахисній організації.

У ході місії з порятунку тварин із гирла річки фахівці також намагалися використовувати на свою користь припливи.

викид дельфінів США

Фото: CNN

Уже 29 червня в небезпеці на мілині залишилися від 10 до 20 дельфінів із 125, усіх інших успішно доправили в глибоководдя.

"Під час операції ми стикнулися з багатьма складнощами, зокрема значною кількістю дельфінів, великими розмірами багатьох тварин, тим, що вони були розкидані на великій території, станом мулу та складними для роботи місцями", – розповіла координаторка IFAW Місті Німейєр.

Станом на вечір 29 червня рятувальна місія тривала, на цей час про її завершення в організації не повідомляли.

Нагадаємо, що у бухтах Севастополя й інших берегів окупованого Криму, неподалік від Новоросійська та узбереж Краснодарського краю рф протягом березня 2024 року загинуло декілька десятків дельфінів через воєнні дії російських військ.

А у серпні 2023 року фахівці зафіксували ще понад 900 загиблих дельфінів у Чорному морі, яких винесло на узбережжях України, Болгарії та Туреччини.

Наприкінці літа 2022 року "Рубрика" побувала в Національному природному парку "Тузлівські лимани", щоб з'ясувати, наскільки згубною є війна для довкілля. Читайте матеріал присвячений одній із найсумніших тем — загибелі дельфінів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: