Україна та Захід по-різному бачать перемогу у війні з рф, – Зеленський

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що Україна та Захід мають різне розуміння перемоги у російсько-українській війні.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню Philadelphia Inquirer, відеоверсію якого опублікували на YouTube-каналі президента України, передає Рубрика.

Колумністка видання Труді Рубін запитала Зеленського, чи, на його думку, президент США Джо Байден справді вірить у перемогу України.

Глава української держави відповів, що він упевнений у цьому, але додав, що в Україні та на Заході по-різному розуміють перемогу.

"Для Заходу головна перемога — не дати росії повністю окупувати Україну та поставити (голову рф володимира) путіна на місце. Але всі бояться, що росія розвалиться. Усі бояться росії без путіна, чи не стане вона ще гіршою", — розповів Зеленський.

Водночас Україна прагне сатисфакції — відшкодування, що стане підтвердженням справедливості, пояснив президент.

"Реальна перемога" потрібна Україні, оскільки, за словами Зеленського, після війни суспільство повинно залишатися об'єднаним.

"Не можна допустити повної руйнації України. Поки не закінчиться війна, не можна казати, що ми відстояли свою незалежність. Важливо досягти безпеки для майбутніх поколінь, а це означає неможливість повторення агресії", — описав президент "реальну перемогу".

Зеленський наголосив, що буде "великим ризиком", що росія повернеться, якщо Україна не стане членом Європейського Союзу та НАТО.

Нагадаємо, за підсумками першого Саміту миру Володимир Зеленський заявив, що хоче мати готовий план завершення війни протягом кількох місяців. Він підкреслив, що війна призвела до смертей і поранень багатьох цивільних та військових.

Як повідомлялось, 15 та 16 червня у Швейцарії відбувся саміт миру України. У ньому взяли участь представники 100 країн та міжнародних організацій.

Наразі Київ бажає провести друге засідання саміту миру у Саудівській Аравії до кінця року. Присутність представників росії на другому саміті миру буде свідчити про те, що країна-агресор готова до перемовин щодо закінчення війни.

Також Зеленський заявляв, що Україна також повинна розробити зрозумілий мирний план. Він повинен бути готовим вже до кінця поточного року.

Свіжі дописи

  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Як перевести 80% кадрових документів в ЕДО та врятувати працівників від паперової рутини

Епоха незліченної кількості паперів на робочих столах завершується. Компанії автоматизують робочі процеси та звільняють час… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Уряд виділив майже 2,4 млрд гривень на відновлення доріг в прифронтових регіонах

Понад 2,38 мільярда гривень виділив Уряд з резервного фонду державного бюджету на відновлення автодоріг в… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.