fbpx
Сьогодні
Відео 09:51 30 Чер 2024

У росії заявили про атаку вночі десятків безпілотників на їхні шість регіонів

Фото: quantum-systems.com

У ніч на 30 червня майже 40 ударних безпілотників літакового типу атакували кілька російських регіонів, мова йде про Курську, Бєлгородську та Брянську області: лунали вибухи та працювала ППО.

Про це пишуть в Міноборони рф, губернатори Брянської та Бєлгородської областей Олександр Богомаз  та В'ячеслав Гладков і місцеві пабліки.

Як завжди традиційно російське оборонне відомство відзвітувало про збиття 100% із 36 безпілотників.

Зокрема, нібито засоби протиповітряної оборони знищили:

  • п'ятнадцять БПЛА над територією Курської;
  • 9 безпілотників над територією Липецької;
  • по чотири БПЛА над територіями Воронезької та Брянської областей;
  • по два безпілотники "збили" над територіями Орловської та Бєлгородської областей.

Бєлгородська область

Як повідомив губернатор, атака двох дронів фіксувалася у місті Грайворон. І що через удар безпілотників був пошкоджений будинок, а також авто.

"Два дрони-камікадзе атакували багатоквартирний будинок у місті Грайвороні. У двох квартирах вибиті вікна, також уламками посічено один автомобіль", – розповів він.

Чиновник додав, що інформацію ще уточнюють.

Брянська область

Очільник регіону стверджує, що сили й засоби ППО нібито збили 4 безпілотники літакового типу. Російський чиновник традиційно закидає вину у нальоті БПЛА – українській стороні.

Також місцевий губернатор заявив, що дрони були ліквідовані над Трубчевським районом. Крім того, Богомаз розповідає, що "постраждалих та руйнувань немає".

"Оперативні та екстрені служби працюють на місці", – додав він.

Курська область

Представник влади цього регіону Олексій Смірнов заявляв про загрозу атаки БПЛА ще пізно ввечері. А вже вночі у місцевих Telegram-каналах стали публікувати відео, як стверджується, із безпілотниками, що були помічені у низці районів.

У мережі пишуть про гучні вибухи, зокрема у Черемисинівському, Щигрівському, Тимському, Солнцевському та Пристенському районах, також кажуть про роботу ППО у регіоні.

Окрім того, в пабліках розповідають, що на північному заході "немає світла".

Що відомо про атаки безпілотників у рф

Нагадаємо, за останні місяці майже щоночі трапляються атаки ударними дронами-камікадзе по нафтопереробних заводах і військових об'єктах не тільки у прикордонних областях росії, а й вглибині території рф.

Окрім того, 21 червня у Краснодарському краї РФ були атаковані місця зберігання й підготовки дронів-камікадзе типу "Шахеди". Атака була організована та проведена ВМС у взаємодії зі Службою безпеки України.

Як повідомлялось, 20 червня безпілотники атакували Афіпський НПЗ у Краснодарському краї росії. На підприємстві почалася пожежа. Також повідомляється про атаку на НПЗ у селищі Енем в Адигеї.

Нагадаємо, 18 червня дрони атакували нафтобазу у селищі Чушка Темрюкського районі Краснодарського краю.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: