Сполучені Штати не бачать Україну в НАТО сьогодні, – Зеленський

Щоб не дратувати російського диктатора володимира путіна, Сполучені Штати не підтримують надання Україні запрошення в НАТО сьогодні.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського в інтерв'ю The Philadelphia Inquirer.

За словами Зеленського, членство України в НАТО сьогодні не підтримують ані чинний президент Джо Байден, ані кандидат в президенти США Дональд Трамп.

"Ми розуміємо, що Білий дім не готовий дати нам запрошення. Вони говорять про це відкрито. Про це говорить президент Байден. А Трамп говорить, що якби не НАТО, то і війна могла б не початися. Ми з вами чуємо обидві думки двох партій. І це говорить про те, що всі не бачать сьогодні Україну в НАТО. На жаль", – сказав він.

Однак, за словами Зеленського, він не підтримує таку американську політику та вважає її шляхом назад. На його думку, така обережна політика схожа на "кроки сапера на мінному полі", а не на політику світових лідерів.

"Розуміючи це все, якщо для нас сьогодні немає запрошення, то ми хочемо конкретики. Якщо Америка боїться дратувати Путіна, а саме через це нас туди не запрошують, то ми просимо США дати нам максимально все те, що може нас захистити. Ми просимо Patriot, достатню кількість F-16, достатню кількість зброї, щоб захистити себе", – заявив президент.

Як наголосив Зеленський, якщо НАТО не хоче сьогодні брати Україну у свій союз, то Україна просить дати їй все, щоб вона могла сама захистити себе від агресії рф.

Що відомо про саміт НАТО, що відбудеться у Вашингтоні

Нагадаємо, що цьогорічний саміт НАТО відбудеться з 9 по 11 липня у Вашингтоні у Сполучених Штатах.

Повідомляли, що під час засідання Північноатлантичного Альянсу, яке відбудеться у липні цього рокузміцнення підтримки України буде одним з питань, яке будуть обговорювати лідери країн-членів НАТО.

Як вже повідомляла Рубрика, 31 травня Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що особливістю саміту НАТО з нагоди 75-тої річниці створення Альянсу стане "дуже сильний пакет для України".

Цього ж дня генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі у Празі союзники по НАТО  просунулися у трьох питаннях: кращій координації Альянсу у питанні постачання зброї й навчання особового складу, визначенні багаторічної фінансової підтримки України та євроатлантичній інтеграції України.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запросив президента Володимира Зеленського на ювілейний саміт Альянсу у Вашингтоні у 9-11 липня.

 

Свіжі дописи

  • Новини

Майже 6 тисяч сонячних панелей для лікарень отримала Україна: їх планують встановити в 5 областях

До України надійшло у межах спільного проєкту Міністерства охорони здоровʼя, Міністерства енергетики та Європейської комісії… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Дослідження показало, що фізичні вправи під час хіміотерапії можуть запобігти пошкодженню нервів

Науковці виявили, що прості фізичні вправи під час проходження хіміотерапії на 50-70% зменшуть випадки пошкодження… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Ідея невідкладного перемир’я: прем’єр Угорщини просив Президента про припинення вогню

У Києві під час перемовин із президентом Володимиром Зеленським прем'єр Угорщини Віктор Орбан спробував просунути… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Рішення для перемоги: Сили ППО у Харківській області отримали командний пункт “Кречет”

У Харківській області Сили ППО отримали командний пункт тактичної групи протиповітряної оборони "Кречет". Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Зустріч Зеленського та Орбана: в Угорщині з’явиться перша українську школа

Під час перемовин президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який приїхав до… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

У Польщі з липня для українців діятимуть нові правила надання допомоги: що відомо

У Польщі з 1 липня діятимуть нові правила для громадян України. Глава країни Анджей Дуда… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.