fbpx
Сьогодні
Фото 16:06 30 Чер 2024

У столиці відкрили перший в Україні Сад скандинавської терапії: у чому рішення

Фото: КМДА

У Подільському районі столиці відкрили перший в Україні Сад скандинавської терапії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМДА.

У чому проблема?

Як зазанчив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, сьогодні, в умовах повномасштабної російстької агресії в Україну, все більше людей потребують місць, де можна відволіктися і морально відпочити.

"Збереження ментального здоров'я та його відновлення – один із напрямів роботи медичних та соціальних працівників, які допомагають долати українцям наслідки війни", підкреслив він.

Яке рішення?

У столичному Подільському районі відкрили перший в Україні Сад скандинавської терапії.

У відкритті взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен, данський архітектор та містобудівник Мікаель Колвілл-Андерсен, заступник Міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько та перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Як це працює?

"Сьогодні майже в серці столиці з'явилася частинка Данії. Це перший в Україні Сад скандинавської терапії, створений дансько-українською командою дизайнерів", зауважив Поворозник.

Сад скандинавської терапії

Фото: КМДА

Сад скандинавської терапії

Фото: КМДА

Чиновник додав, що тут люди, які страждають від психічних травм і посттравматичних стресових розладів, зможуть полегшити процес реабілітації.

"І я переконаний, що сучасні інноваційні способи подолання цієї проблеми, втілені в таких проєктах, стануть у пригоді в цій справі", – підкреслив він.

Сад скандинавської терапії

Фото: КМДА

Сад скандинавської терапії

Фото: КМДА

Він подякував партнерам за співпрацю у створенні локації та висловив сподівання, що це не останній подібний проєкт у столиці.

Сад скандинавської терапії

Фото: КМДА

Зауважимо, що Nordic Therapy Garden реалізує засновані на дослідженнях скандинавські концепції здоров'я та ландшафтного дизайну, щоб допомогти людям, які страждають від психічних травм і невидимих ран війни, включно з посттравматичним стресовим розладом.

Сад скандинавської терапії

Фото: КМДА

Терапевтичний сад допоможе людям, які цього потребують, і водночас підвищить обізнаність про психічне здоров'я та інноваційні способи подолання цієї величезної проблеми.

До втілення проєкту також залучили понад 1 000 місцевих волонтерів та міжнародних партнерів.

Нагадаємо, що у Львові в Скнилівському парку для дітей віком до п'яти років облаштовують сенсорну стежку. Роботи виконують працівники ДП "Скнилів-парк".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: