Підтримка жителів ТОТ: Східний Варіант опрацював вже 100 звернень на “гарячій лінії”

У лютому онлайн-медіа Східний Варіант запустило гарячу лінію "HelpPrint". За період діяльності "гарячої лінії" команда опрацювала вже 100 звернень, зокрема від мешканців і мешканок з тимчасово окупованих територій України. 

Про це інформує Рубрика.

На "гарячу лінію" звертаються за актуальною інформацією щодо:

  • українських пенсій на ТОТ,
  • евакуації з тимчасово окупованих територій,
  • українців та українок в окупації також хвилює тема примусової паспортизації.

Координаторка "гарячої лінії" Східного Варіанта Валерія Круподеря опрацювала звернення та надала запитувачам контакти організацій, що зможуть посприяти розв'язанню питань.

Також координаторка "гарячої лінії" знаходиться на зв'язку з українцями та українками, які планують евакуюватися з тимчасово окупованих територій і території рф, щоб відстежувати просування питання і допомагати у комунікації з відповідними службами чи організаціями. 

Окрім того, протягом своєї діяльності "гаряча лінія" отримала звернення від людей, яким важливо було поділитися своєю історією, або отримати моральну підтримку. На кшталт, пані Людмила (ім'я змінено з міркувань безпеки — ред.), яка живе на тимчасово окупованій території, спочатку зверталася у чатбот "гарячої лінії", аби дізнатися про долю її української пенсії, але вже пізніше жінка ділилась своїми хвилюваннями та зізнавалась, наскільки важливо мати зв'язок з українцями на вільній території України. Зокрема, пані Людмила писала, що тримає її моральний стан в умовах російської окупації.

"Читаю гумористичні дописи, жваво цікавлюсь новинами. Інколи чую вибухи, стрілянину вночі. У такі моменти я радію, бо розумію, що це до українських військових нарешті дійшла обіцяна зброя.

А стрілянина вказує на те, що активізувались наші партизани, або пролітав безпілотник. Знаю, що українцям значно важче, ніж мені. Серце крається, коли читаю, як вони страждають. Дякую, що почули мене, бо для мене ці розмови, ніби психотерапія. Чекаємо наших! Бережіть себе теж", — писала у чатбот "гарячої лінії" пані Людмила.

Також команда медіа ділиться прикладом звернення на "гарячу лінію", коли маріупольцю Андрію (ім'я змінено з міркувань безпеки — ред.), якому вдалося виїхати на вільну територію України, було вкрай важливо поділитися своїми свідченнями про депортацію й знущання російських військових над цивільними у Маріуполі. 

"Солдати рф били мене кийками, одягали білий пакет на голову, і весь цей час я перебував у наручниках, сидячи на стільці. Після чого забрали всі мої документи, і сказали, що вони мені більше не знадобляться. І додали, що мене потрібно вивезти в ліс і розстріляти. Утім, замість лісу повезли в якесь інше відділення "поліції", де мене кинули в камеру. У камері я просидів добу, пізніше окупанти відвезли мене назад до школи", — поділився своєю історією у чатбот маріуполець.

Такі історії важко згадувати людям і ще важче розповідати їх світу, однак це важливо для збереження нашої спільної української пам'яті, кажуть у Східному Варіанті.

Координаторка "гарячої лінії" зазначає, що команда медіа цінує довіру читачів і розуміє всю відповідальність обережного поширення чутливих історій. Саме тому команда завжди питає, чи готові запитувачі до публікацій своїх історій на сайті Східного Варіанта, але звісно зі збереженням повної анонімності. 

Також у медіа розповідають, що в процесі спілкування з українцями та українками з ТОТ команда вкотре переконалась, як важливо створювати дбайливий і безпечний простір для людей, яким потрібно висловитись.

Тож після кожного звернення координаторка повертається до запитувачів, аби дізнаватися про прогрес розв'язання їхніх питань і звісно давати розуміння, що українці та українки не залишаються самі у своїй біді. 

Канали зв'язку з "HelpPrint":

  • Номер "гарячої лінії" (може змінюватись): +38 091 48 18 150
  • Telegram: @Help_print_bot
  • Telegram-бот з можливістю зареєструвати звернення: @eastvar_bot
  • Viber: Help Print Bot
  • Skype: Help Print
  • WhatsApp: Help Print
  • Електронна пошта: helpprintinfo@gmail.com

Свіжі дописи

  • Новини

У міністерстві оборони США поки не бачать ознак відправки інженерних військ з Північної Кореї до рф

Пентагон наразі не бачать ознак відправлення інженерних військ з Північної Кореї до російської федерації, які… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україні погрожує дефіцит лікарів, якщо не робити відповідні підготовчі заходи, – міністр охорони здоров’я

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко наголосив, що в Україні на сьогодні в медичній галузі… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Кабінет Міністрів планує відновити Дорожній фонд

Починаючи з 2025 року Кабінет міністрів планує поступово повернути гроші з Дорожнього фонду на українські… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Лідер Китаю приїхав до Казахстану на саміт глав ШОС, де зустрінеться з російським диктатором

Глава Китаю Сі Цзіньпін прибув із візитом до Казахстану. Він візьме участь у засіданні Ради… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

У Серебрянському лісі прикордонники здійснили серію успішних ударів по позиціях окупантів

У Луганської області українські прикордонники здійснили серію вдалих ударів по позиціях російських загарбників у Серебрянському… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Уперше за шість років Південна Корея провела артилерійські навчання поблизу кордону з КНДР

Південна Корея після 6 років перерви відновила військові артилерійські навчання на полігонах поблизу кордону з… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.