fbpx
Сьогодні
16:33 30 Чер 2024

На заході Туреччини в трьох регіонах горять ліси, людей евакуювали

Фото: REUTERS

Лісові пожежі сталися в провінціях Ізмір, Чанаккале та Айдин. Вони розташовані на заході Туреччини. Через небезпеку поширення вогню в окремих районах провели евакуацію місцевих мешканців, до боротьби з вогнем залучено літаки та вертольоти.

Про це інформує Рубрика із посиланням на A Haber та інші турецькі ЗМІ.

"У той час як зусилля з гасіння пожежі в лісі в районі Мендерес провінції Ізмір тривали повною силою, деякі будинки були евакуйовані як запобіжний захід через полум'я. Пожежа почалася в Чешме, яку вдалося взяти під контроль через 10 годин роботи пожежників", – йдеться у повідомленні.

Окрім того, під час пожежі в районі Сельчук полум'я поширилося на лісову зону в районі Кушадаси провінції Айдин. У зв'язку з тим, що полум'я під впливом вітру просувалося в бік Кушадаси, готелі та будинки були евакуйовані із запобіжною метою.

Фото: ntv.com.tr

Як повідомив телеканал TRT Haber, на виникнення та швидке поширення пожеж вплинули людська недбалість та погодні умови, зокрема спекотна суха погода та сильний вітер в Егейському регіоні.

Наразі всі пожежі взяті під контроль:

  • 150 гектарів землі обгоріло в Мендересі,
  • 350 гектарів – у Сельчуку.

За словами міністра сільського та лісового господарства Ібрагіма Юмакли, внаслідок вищезазначених пожеж обійшлося без жертв.

Він закликав громадян дотримуватися встановлених заборон щодо відвідування лісових зон.

До боротьби з вогнем було залучено літаки та вертольоти, значну кількість пожежної техніки та команд вогнеборців. Дорогу Сельчук-Кушадаси було закрито для руху з метою запобігання пожежі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: