fbpx
Сьогодні
14:57 30 Чер 2024

Колишній генсек НАТО вважає, що "план А" путіна провалився, а наступний рік буде вирішальним

English version here

Foto: Рicture alliance / GEORG HOCHMUTH / APA / picturedesk.com

Владімір путін замість стрімкого захоплення України робить ставку на ослаблення Заходу. Окрім того, ймовірно війна триватиме ще довго, бо російський диктатор чекає на вибори в США та сподівається, що їх результат принесе зміни.

Про це заявив колишній генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен  в інтерв'ю німецькому телеканалу n-tv.

Журналіст запитав у нього, коли та як може завершитись війна в Україні. Расмуссен визнав, що "робити часові прогнози важко".

"Я боюся, що це буде війна надовго. "План А" Путіна – завоювати всю Україну за кілька днів – провалився. Його "план Б" – заморожений конфлікт і російська окупація східної України в надії на те, що Захід ослабне і поступиться", – додав ексочільник НАТО.

Колишній генсек Альянсу припустив, що війна в Україні триватиме щонайменше до кінця 2024 року. Адже путін сподівається, що президентські вибори в США "принесуть зміни, які так чи інакше допоможуть йому".

"На мою думку, наступний рік буде вирішальним. Якщо ми дамо українцям все необхідне, щоб не просто вижити, а й виграти війну, вони мають хороші шанси відтіснити росіян", – наголосив Расмуссен.

Нагадаємо, що 29 червня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба взяв участь у панельній дискусії у рамках Дубровницького форуму в Хорватії.

Очільник МЗС там наголосив, що війна має завершитись досягненням справедливого та тривалого миру, який принесе розуміння усім країнам світу про потенційні наслідки акту агресії проти суверенної держави.

За його словами, мова йде не лише про відновлення кордонів чи притягнення агресора до відповідальності, а й про створення реальності, в якій нова агресія стане неможливою.

"Як ми знаємо з власної нещодавньої історії, а також з історії інших регіонів, мир без справедливості веде до нової війни. Тому мета — не просто закінчити війну, а створити реальність, в якій мир буде справедливим і тривалим, а нова війна стане неможливою. Це і буде перемогою", — зазначив міністр.

У цьому контексті Кулеба відзначив ключову роль Саміту миру. Він підкреслив, що продовжить взаємодіяти з країнами з усіх частин світу задля пошуку рішень для відновлення справедливого миру.

Глава МЗС наголосив, що шлях до справедливого та тривалого миру є непростим, проте він не має альтернатив.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: