Генштаб: війська рф намагались пробити оборону на Харківському напрямку, але марно

На фронті з початку доби відбулося 109 бойових зіткнень. Проте Сили оборони зупиняють ворога та руйнують його плани.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Атаки російської армії

Протягом дня агресор шукає шляхи аби вклинитися в нашу оборону та спробувати вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів. Кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 109.

Ситуація на напрямках фронту

  • Найбільш активні загарбники на Покровському напрямку.
  • На Харківському напрямку сьогодні агресор намагався атакувати тут вісім разів. Тривають бої в районі Вовчанська. Противник активно застосовує авіацію з території рф, бомбардуючи райони Липців, Токарівки Другої, Веселого, Нескучного, Дергачів, Слобожанського та Харкова.
  • На Куп'янському напрямку українські оборонці від початку доби відбивали сім штурмових дій окупаційних військ. Тривають бої біля Синьківки та Стельмахівки.
  • На Лиманському напрямку Сили оборони стримують ворога в районах Невського та Торського. Загальна кількість боєзіткнень досягла 11. Ворог діяв в районах Невського та Торського, два боєзіткнення в районі Невського ще тривають.
  • На Торецькому напрямку кількість штурмів загарбників збільшилась до шести. Триває бій неподалік Південного. Ворог застосував авіацію. Завдано ударів КАБ в районах Нью-Йорка, Залізного та Торецька.
  • На Покровському напрямку окупанти не зменшують тиску. Від початку доби ворог 36 разів атакував оборонні рубежі українських захисників. Тривають дев'ять штурмових дій, зокрема йдуть бої в районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки та Новоселівки Першої.
  • Додались по дві ворожих спроби атакувати на Курахівському та Времівському напрямках. На Времівському напрямку триває бій в районі Макарівки.

На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала.

Успіхи українських військових

Українські захисники дають гідну відсіч окупантам, нищать особовий склад і техніку ворога.

Нагадаємо, станом на ранок 30 червня ЗСУ знищили 53 артилерійські системи та 46 безпілотних літальних апаратів, загалом російська федерація втратила на фронті вже 542 тисячі солдатів та тисячі одиниць техніки.

Як повідомив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю колумністці The Philadelphia Inquirer Труді Рубін, станом на зараз співвідношення втрат на фронті складає 6 росіян до 1 українця: саме така статистика на Харківському та Покровському напрямках.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський доручив Умєрову дізнатися конкретні дати щодо постачання в Україну додаткових Patriot

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Як перевести 80% кадрових документів в ЕДО та врятувати працівників від паперової рутини

Епоха незліченної кількості паперів на робочих столах завершується. Компанії автоматизують робочі процеси та звільняють час… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.