Британська розвідка: війська рф не просуваються під Часовим Яром, але контролюють частину Красногорівки

Армія російської федерації не просувається під Часовим Яром, проте контролює більшу частину Красногорівки, в районі Кліщіївки тактичних успіхів досягли війська Збройних сил України.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X, передає Рубрика.

У Вовчанську, за даними британської розвідки, бої зосереджені на заводі агрегатів. ЗСУ намагаються вибити російських окупантів з цього опорного пункту на південному сході міста.

У місті Часів Яр впродовж останніх 72 годин британська розвідка не зафіксувала підтверджених просувань російської армії.

Найінтенсивніші бої велися в Іванівському та Кліщіївці на південь від міста. ЗСУ, за даними розвідки, контратакували в Кліщіївці та досягли там тактичних успіхів.

Війська РФ просунулися в Красногорівці на Курахівському напрямку. Наразі, за даними британської розвідки, вони, ймовірно, контролюють більшу частину міста, а ЗСУ присутні лише на півночі Красногорівки.

Напрямок Авдіївка-Покровськ, як зазначає британська розвідка, залишається основною зоною зосередження російських військ. Військам РФ вдалося здійснити дрібні просування у напрямку Нью-Йорка, Північного та Південного.

"Упродовж наступного тижня сектор Авдіївка-Покровськ, ймовірно, залишиться зоною значної оперативної уваги російських військ, які намагатимуться підтримувати тиск на українські Сили оборони та здійснювати можливі територіальні здобутки", – йдеться у звіті.

Ситуація у Донецькій області

11 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська не захопили село Іванівське поблизу Часового Яру.

Для посилення оборони Часового Яру військових 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислокували в район міста. У бригаді пишуть, що ситуація в місті та навколо нього "надзвичайно важка", є втрати.

Також за даними британської розвідки, російські загарбники могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області. Це створює загрозу для одного з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського, ворог намагається розширити географію бойових дій, оскільки розуміє, що поставка озброєння, а також винищувачів F-16 зіграють на користь України.

Так, війська рф захопили у Донецькій області село Шуми та намагаються прорватися на Торецьк.

Проте у місті Часів Яр Бахмутського району Донецької області українські захисники витіснили російських загарбників з мікрорайону Канал.

Варто додати, що 30 червня війська рф намагались пробити оборону на Харківському напрямку, але марно. Загалом на фронті відбулося 109 бойових зіткнень.

Свіжі дописи

  • Новини

Зеленський доручив Умєрову дізнатися конкретні дати щодо постачання в Україну додаткових Patriot

Президент України Володимир Зеленський доручив міністру оборони Рустему дізнатися від партнерів конкретні дати, коли Україна… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Знову три черги відключень: в Укренерго повідомили як діятимуть графіки 3 липня

Завтра, 3 липня, в Україні будуть застосовувати графіки обмеження електроенергії протягом усієї доби.  Про це… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

США найближчим часом оголосять про виділення Україні понад $2,3 млрд на безпекову допомогу, – глава Пентагону

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив у вівторок, 2 липня, що США незабаром оголосять… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Гауляйтера “ЛНР” Пасічника заочно засуджено до 12 років тюрми

Завдяки доказовій базі Служби безпеки до тюремного ув’язнення засуджено ватажка окупаційної адміністрації рф на тимчасово… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Україна та Чехія провели черговий раунд переговорів щодо двосторонньої безпекової угоди

За дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави й на виконання Спільної декларації «Групи… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024
  • Новини

Як перевести 80% кадрових документів в ЕДО та врятувати працівників від паперової рутини

Епоха незліченної кількості паперів на робочих столах завершується. Компанії автоматизують робочі процеси та звільняють час… Читати більше

Tuesday July 2nd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.