fbpx
Сьогодні
21:45 30 Чер 2024

Британська розвідка: війська рф не просуваються під Часовим Яром, але контролюють частину Красногорівки

Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Армія російської федерації не просувається під Часовим Яром, проте контролює більшу частину Красногорівки, в районі Кліщіївки тактичних успіхів досягли війська Збройних сил України.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у соцмережі X, передає Рубрика.

У Вовчанську, за даними британської розвідки, бої зосереджені на заводі агрегатів. ЗСУ намагаються вибити російських окупантів з цього опорного пункту на південному сході міста.

У місті Часів Яр впродовж останніх 72 годин британська розвідка не зафіксувала підтверджених просувань російської армії.

Найінтенсивніші бої велися в Іванівському та Кліщіївці на південь від міста. ЗСУ, за даними розвідки, контратакували в Кліщіївці та досягли там тактичних успіхів.

Війська РФ просунулися в Красногорівці на Курахівському напрямку. Наразі, за даними британської розвідки, вони, ймовірно, контролюють більшу частину міста, а ЗСУ присутні лише на півночі Красногорівки.

Напрямок Авдіївка-Покровськ, як зазначає британська розвідка, залишається основною зоною зосередження російських військ. Військам РФ вдалося здійснити дрібні просування у напрямку Нью-Йорка, Північного та Південного.

"Упродовж наступного тижня сектор Авдіївка-Покровськ, ймовірно, залишиться зоною значної оперативної уваги російських військ, які намагатимуться підтримувати тиск на українські Сили оборони та здійснювати можливі територіальні здобутки", – йдеться у звіті.

Ситуація у Донецькій області

11 червня речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин повідомив, що у Донецькій області російсько-окупаційні війська не захопили село Іванівське поблизу Часового Яру.

Для посилення оборони Часового Яру військових 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила передислокували в район міста. У бригаді пишуть, що ситуація в місті та навколо нього "надзвичайно важка", є втрати.

Також за даними британської розвідки, російські загарбники могли взяти під контроль село Новоолександрівка Донецької області. Це створює загрозу для одного з основних шляхів постачання Сил оборони на сході.

Нагадаємо, за словами головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського, ворог намагається розширити географію бойових дій, оскільки розуміє, що поставка озброєння, а також винищувачів F-16 зіграють на користь України.

Так, війська рф захопили у Донецькій області село Шуми та намагаються прорватися на Торецьк.

Проте у місті Часів Яр Бахмутського району Донецької області українські захисники витіснили російських загарбників з мікрорайону Канал.

Варто додати, що 30 червня війська рф намагались пробити оборону на Харківському напрямку, але марно. Загалом на фронті відбулося 109 бойових зіткнень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: