fbpx
Сьогодні
10:54 29 Чер 2024

Зняти свою кандидатуру з виборів закликала чинного Главу Білого дому редколегія New York Times

Фото: З відкритих джерел

Редакційна колегія однієї з найстаріших американських газет New York Times закликала Джо Байдена вийти з президентських перегонів, а Демократичну партію — знайти йому заміну.

Про це мова йде в заяві редколегії.

Як зазначає видання, під час дебатів із Дональдом Трампом президентові потрібно було переконати американську громадськість, що він відповідає "грізним вимогам посади", яку прагне обійняти на наступний термін.

"Однак не можна очікувати, що виборці проігнорують те, що й так було очевидно: містер Байден уже не той, яким був чотири роки тому. Президент став тінню великого державного службовця.

Йому важко було пояснити, чого він досягне за другий термін. Він насилу відповідав на провокації пана Трампа. Не раз він насилу дотягувався до кінця речення", наголосили у NYT.

Редколегія газети вважає, що Байден був "чудовим президентом" і під його керівництвом "нація процвітала".

Однак найбільша послуга, яку він зараз може зробити державі – "це оголосити, що не балотуватиметься на переобрання".

У NYT переконані, що є лідери демократів, які краще підготовлені, щоб представити "чіткі, переконливі та енергійні альтернативи" другому президентству Трампа.

"Немає причин для партії ризикувати стабільністю та безпекою країни, змушуючи виборців вибирати між недоліками пана Трампа та недоліками пана Байдена. Надто велика ставка просто сподіватися, що американці не помітять вік і хворобу пана Байдена, які вони бачать на власні очі", — додала у редколегії.

Водночас видання наголошує, що Дональд Трамп "є значною загрозою для демократії — непостійною та егоїстичною фігурою, яка не варта довіри суспільства".

У NYT вважають, що виступ самого Трампа на дебатах "слід розглядати як дискваліфікацію", оскільки він "нахабно та неодноразово брехав про свої власні дії, свою історію як президента та свого опонента".

"Найясніший шлях для демократів перемогти кандидата, який визначається своєю брехнею, — це чесно поводитися з американською громадськістю: визнати, що містер Байден не може продовжувати свої перегони, і вибрати когось, більш здатного стати на його місце, щоб перемогти Трампа у листопаді", — резюмувала редколегія.

Зазначимо, що, згідно з дослідженням 2020 року, газеті New York Times довіряють 53% демократів і лише 15% республіканців.

Що відбувається?

Нагадаємо, що 28 червня відбулися теледебати між Байденом і Трампом. За підсумками дебатів чинного американського лідера Джо Байдена і його опонента Дональда Трампа 67% глядачів визнали, що республіканець переграв чинного президента33% вважають, що краще виступив демократ Байден.

Після дебатів між президентом-демократом Джо Байденом та кандидатом-республіканцем Дональдом Трампом 28 червня у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

У виборчому штаті Байдена відкинули ймовірність того, що чинний Глава Білого дому зніме свою кандидатуру на виборах президента США на користь іншого представника від демократів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: