fbpx
Сьогодні
09:28 29 Чер 2024

ЗМІ: уперше в історії Канади Штаб оборони очолить жінка

Фото: Sean Kilpatrick / The Canadian Press

Начальником штабу оборони Канади прем'єр-міністр Джастін Трюдо призначить генерал-лейтенанта Дженні Карігнан, яка стане першою жінкою на цій посаді.

Про це пише CBC News із посиланням на високопоставлене джерело.

Як повідомляють у виданні, Карігнан змінить генерала Вейна Ейра на посаді керівника Збройних сил Канади.

CBC News зазначає, що з моменту створення цієї посади в 1964 році в Канаді був 21 керівник оборонного відомства, і всі вони були чоловіками.

Карігнан запропонували цю посаду в середу, і вона погодилася.

Очікують, що прем'єр-міністр країни офіційно оголосить про своє призначення у вівторок, 2 липня.

Церемонія зміни командування, під час якої Карігнан буде офіційно призначена на найвищу посаду, запланована на 18 липня.

Що відомо про Дженні Карігнан

Її кар'єра у Збройних силах Канади охоплює понад три десятиліття. Вона вступила до Королівського військового коледжу Канади у 1986 році, через шість років після того, як до нього почали приймати жінок.

У 2016 році Карігнан стала першою жінкою, яка отримала звання бойового генерала. Вона також обіймала низку вищих штабних посад, зокрема була керівницею оперштабу.

Генерал-лейтенант Дженні Карігнан

Фото: Radio-Canada

За час кар'єри вона служила:

  • на Голанських висотах, розташованих між Сирією та Ізраїлем;
  • у Боснії та Герцеговині;
  • у 2009-2010 роках очолювала оперативну групу інженерів у Кандагарі, в розпал повстання талібів у цій афганській провінції.

На сьогодні Карігнан є начальницею відділу з питань професійної поведінки та культури – новостворена посада, яку вона обіймає з квітня 2021 року, коли федеральний уряд доручив їй боротися із сексуальними правопорушеннями у Збройних силах Канади й змінювати військову культуру.

Нагадаємо, що 2 червня підприємиця та інвесторка Халла Томасдоттір здобула перемогу у президентських виборах в Ісландії.

Також 2 червня у Мексиці на президентських виборах вперше в історії країни перемогла жінка – ексмер столиці Мехіко, фізик зі ступенем доктора енергетики, член групи кліматологів ООН, нобелівська лауреатка Клаудія Шейнбаум.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: