За пів року в Україні встановили 2,3 тисячі нових базових станцій мобільного зв’язку

Протягом шести місяців поточного року мобільні оператори встановили майже 2300 нових базових станцій у більш як 300 населених пунктах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Мобільні оператори не лише відновлюють знищене обладнання, а й постійно інвестують у покращення наявного. Наприклад, на місяць вони в середньому встановлюють 240 нових базових станцій. За останні пів року — рекордні 2 295+ у понад 300 населених пунктах", наголосив урядовець.

Федоров також зазначив, що у травні Мінцифри разом із партнерами представили стратегію розвитку електронних комунікацій до 2030 року.

Одна з ключових цілей — 98% населення до 2030 року мають мобільний зв'язок та широкосмуговий доступ до інтернету. Зараз цей показник на рівні 91%.

Що відомо про єдину роумінгову систему з ЄС

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення росії в Україні на тимчасовій основі діє роумінгова зона з Європейським Союзом, тому у Верховній раді зареєстрували законопроєкт №10265, який передбачає унормування цієї процедури.

22 травня Парламент ухвалив закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. А вже 18 червня Президент Володимир Зеленський підписав цей документ.

Закон забезпечує приєднання нашої країни до спільної роумінгової зони Україна – ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі "Роумінг як удома" (RLAH).

Нині мільйони українців у ЄС спілкуються з рідними в Україні без переплат завдяки домовленості операторів у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії і виїздом значної кількості українців до країн Європи. Ця домовленість у липні 2023 року була продовжена ще на рік.

Паралельно ж триває приєднання України до єдиного роумінгу ЄС на постійній основі. У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив пропозицію Єврокомісії про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу.

Свіжі дописи

  • Новини

Пропуск українських вантажівок через кордон Польщі відновлюється без жодних дозволів

Митна та прикордонна служби Польщі не вимагатимуть від українських перевізників жодних дозволів на двосторонні перевезення.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Рух “Чесно”: Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Народний депутат Микола Тищенко майже рік здійснював перевірки від тимчасово-слідчої комісії з вирубки лісів «Нацресурс»,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

З ТОТ Херсонщини на Україну вдалось повернути 9 дітей

На підконтрольну територію України вдалось повернути дев’ятеро дітей із тимчасово окупованих громад Херсонської області. Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

На півдні протягом місяця окупанти втратили 58 плавзасобів, – речник

Російська армія за місяць втратили 58 плавзасобів на півдні України. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Укрпошта з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні

АТ "Укрпошта" з 1 липня збільшує тарифи “Укрпошта. Стандарт” і “Укрпошта. Експрес” у середньому на… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Вбивство посадовця Запорізької міськради: у Києві затримали одного з підозрюваних

У Києві правоохоронці затримали одного з підозрюваних у вбивстві директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради (ЗМР)… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.