fbpx
Сьогодні
15:13 29 Чер 2024

За пів року в Україні встановили 2,3 тисячі нових базових станцій мобільного зв’язку

Фото: Пильний погляд

Протягом шести місяців поточного року мобільні оператори встановили майже 2300 нових базових станцій у більш як 300 населених пунктах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм віцепрем'єра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайла Федорова.

"Мобільні оператори не лише відновлюють знищене обладнання, а й постійно інвестують у покращення наявного. Наприклад, на місяць вони в середньому встановлюють 240 нових базових станцій. За останні пів року — рекордні 2 295+ у понад 300 населених пунктах", наголосив урядовець.

Федоров також зазначив, що у травні Мінцифри разом із партнерами представили стратегію розвитку електронних комунікацій до 2030 року.

Одна з ключових цілей — 98% населення до 2030 року мають мобільний зв'язок та широкосмуговий доступ до інтернету. Зараз цей показник на рівні 91%.

Що відомо про єдину роумінгову систему з ЄС

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення росії в Україні на тимчасовій основі діє роумінгова зона з Європейським Союзом, тому у Верховній раді зареєстрували законопроєкт №10265, який передбачає унормування цієї процедури.

22 травня Парламент ухвалив закон про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом. А вже 18 червня Президент Володимир Зеленський підписав цей документ.

Закон забезпечує приєднання нашої країни до спільної роумінгової зони Україна – ЄС та отримання українцями послуг роумінгу в країнах ЄС у режимі "Роумінг як удома" (RLAH).

Нині мільйони українців у ЄС спілкуються з рідними в Україні без переплат завдяки домовленості операторів у зв'язку з повномасштабним вторгненням росії і виїздом значної кількості українців до країн Європи. Ця домовленість у липні 2023 року була продовжена ще на рік.

Паралельно ж триває приєднання України до єдиного роумінгу ЄС на постійній основі. У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив пропозицію Єврокомісії про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: