fbpx
Сьогодні
09:54 29 Чер 2024

"Важко дебатувати з брехуном": Байден розповів, чи буде продовжувати участь у передвиборчих перегонах

Фото: Фейсбук / Joe Biden

Чинний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден не вибуватиме з передвиборчих перегонів після дебатів із його суперником, колишнім Главою США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє американська газета The Hill.

Як зазначають у виданні, у виборчому штаті Байдена відкинули ймовірність того, що чинний Глава Білого дому зніме свою кандидатуру на виборах президента США на користь іншого представника від демократів.

"Звичайно, він (Байден – ред.) не відмовиться від участі", – написав у текстовому повідомленні представник передвиборчої кампанії Байдена Сет Шустер.

Коментуючи дебати, сам Байден, зупинившися в кафе Waffle House, відсік розмови про те, чи слід йому піти.

"Ні. Важко сперечатися з брехуном. The New York Times вказала, що він збрехав 26 разів", – сказав він, маючи на увазі Трампа.

Нагадаємо, що після дебатів між президентом-демократом Джо Байденом та кандидатом-республіканцем Дональдом Трампом 28 червня у Демократичній партії США заговорили про можливу заміну Байдена на іншого кандидата на президентських виборах.

Як зазначає видання, справа у непереконливому виступі Байдена під час дебатів, зокрема:

  • його регулярних обмовках,
  • слабкому голосі,
  • нездатності виразно подати позицію його партії з ключових питань.

За підсумками дебатів чинного американського лідера Джо Байдена і його опонента Дональда Трампа 67% глядачів визнали, що республіканець переграв чинного президента. 33% вважають, що краще виступив демократ Байден.

При цьому до дебатів 55% виборців очікували, що Трамп виступить краще за опонента, 45% – що Байден.

Можливість зміни чинного президента іншим кандидатом від Демократичної партії також активно обговорювалася представниками демократів у вечірніх ефірах провідних американських телеканалів.

Водночас заміна кандидата на президентських виборах на такому пізньому етапі може бути навряд чи здійсненним технічно завданням.

Варто додати, що вибори президента США заплановані на 5 листопада цього року. Зауважимо, що попри проведені дебати, ні Байден, ні Трамп офіційно не є кандидатами від своїх партій. Так, республіканці мають затвердити кандидатуру свого кандидата у липні, а демократи – у серпні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: