fbpx
Сьогодні
Фото 14:55 29 Чер 2024

Ватикан допоміг звільнити з полону двох українських священників, - Зеленський на Національному молитовному сніданку

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

За посередництва Ватикану вдалося звільнити з російського полону 28 червня двох українських священників.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву президента України Володимира Зеленського під час виступу на Національному молитовному сніданку.

"Цими днями ми змогли виконати завдання, яке здавалося багатьом майже нездійсненним. Ми повернули з російського полону і 90 наших воїнів, і десятьох цивільних людей.

І серед них християнських священників – Богдана Гелету та Івана Левицького. Вони зараз перебувають тут, із нами. Я б дуже хотів, щоб ми привітали їх усі", заголосив Глава держави.

Зеленський також зазначив, що двоє священників несли службу у парафії Різдва Пресвятої Богородиці Української греко-католицької церкви у Бердянську Запорізької області. 16 листопада 2022 року окупанти схопили їх і з того часу утримували в полоні.

Зеленський молитовний сніданок

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Президент підкреслив, що звільнити священнослужителів вдалося завдяки допомозі Ватикану.

"Завдяки зусиллям нашої команди та посередництву Ватикану, за яке я особливо вдячний, дуже дякуємо, вдалося повернути їх на свободу. Ми вірили, що це вдасться. Ми працювали заради цього.

І так само ми з вами повинні не здаватися та боротися за те, щоб повернути додому всіх, усіх наших людей, які ще досі в російському полоні, усіх українських дітей, які були викрадені на окупованій території та депортовані силою в Росію", – наголосив Глава держави.

Зеленський молитовний сніданок

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Що відомо про останній обмін полоненими

Нагадаємо, що повернення відбулося 28 червня. Серед десятьох цивільних громадян України – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Чуттєве відео про повернення наших громадян показав Глава держави у соцмережах.

Також в українській розвідці розповіли подробиці останнього обміну полоненими з росією. Він складався з двох етапів, під час якого вдалося повернути 90 військових та 10 цивільних. Факт утримання українців, які не є військовими, у російському полоні свідчить про геноцидний характер війни росії проти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: