У ДСНС Донеччини розповіли про роботу рятувальників

З початку повномасштабного вторгнення напрямки роботи ДСНС Донецької області значно розширилися. Майже щодня рятувальники ліквідують наслідки ворожих обстрілів, розбирають завали, проводять аварійно-рятувальні та пошукові роботи, розміновують території. 

Про це йдеться у статті Східного Варіанта.

Рятувальники доставляють гуманітарну допомогу мешканцям прифронтових населених пунктів, підвозять питну та технічну воду в райони, де відсутнє централізоване водопостачання у зв'язку з бойовими діями. Станом на сьогодні фахівці ДСНС також проводять евакуацію людей із небезпечних зон. Раніше це були Авдіївська, Бахмутська, а зараз — Торецька та Курахівська громади.

Після обстрілів рятувальники транспортують поранених до лікувальних закладів, перед цим надавши їм першу медичну допомогу.

«Наші інспектори проводять профілактичні заходи на території Донецької області. Є низка небезпек, на які можуть натрапити мешканці. Тому ми постійно проводимо розʼяснювальну роботу з населенням, яке тут залишається. Проводимо онлайн-заходи з дітьми, зі школярами. На території Донеччини в нас працює мобільний клас з мінної безпеки. Це автомобіль, який оснащений макетами вибухонебезпечних предметів, плакатами та іншим обладнанням. Він виїжджає в прифронтові населені пункти, де проводиться робота з роз'яснення правил мінної безпеки для мешканців»,  — розповідає начальниця відділу зв'язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю Головного управління ДСНС в Донецькій області Вероніка Бахал.

Щодня піротехнічні підрозділи ДСНС у Донецькій області проводять обстеження, виявлення, вилучення та знищення вибухонебезпечних предметів. В області працює дві машини механізованого розмінування, які керуються дистанційно та забезпечують безпеку для особового складу під час проведення робіт.  Зазвичай вони використовуються для обстеження та розмінування земель сільськогосподарського призначення.

На Донеччині працює 16 піротехнічних відділень ДСНС, 6 з яких — з Донецької області, а 10 — це придатні підрозділи з інших областей України, які працюють ротаційно. З початку повномасштабного вторгнення піротехніки Донеччини обстежили понад 6,6 тисячі гектар землі, вилучили та знищили понад 137 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Рятувальники щодня стикаються із численними труднощами через активні бойові дії. Існує постійна загроза повторного ворожого обстрілу. Кожного разу рятувальники виїжджають на місце влучання, розуміючи, що можуть потрапити під повторний удар. Звичайно, фахівці ДСНС працюють у засобах бронезахисту та намагаються максимально убезпечити себе.

Цього року через повторний обстріл ворога в Словʼянській громаді загинули двоє рятувальників, які виїхали на місце ліквідації наслідків пожежі. Минулого року в Покровську відбувся обстріл житлового будинку. Через повторний обстріл на місці загинув заступник начальника головного управління з реагування на надзвичайні ситуації Андрій Омельченко, був поранений керівник Покровського гарнізону, який через декілька днів помер у лікарні.

За час великої війни загинуло 16 рятувальників ДСНС Донеччини. Ще 55 були поранені.

Свіжі дописи

  • Новини

У Міноборони планують покращити стандарти тактичної медицини для військових

Міністерство оборони працює над покращенням стандартів та програм підготовки медичного персоналу. Про це повідомила директорка… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

На Київщині в Ірпені створили найдовший український рушник єднання

Найдовший український рушник єднання "Україна у долонях" створили на Ірпінській набережній у Київській області задля… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Три країни Західної Африки створили конфедерацію та звернулися до росії по допомогу

Про створення конфедерації оголосили три країни Західної Африки — Малі, Нігер та Буркіна-Фасо. Вона матиме… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Пішов з життя оскароносний продюсер “Титаніка” й “Аватара” Джон Ландау

Продюсер Джон Ландау, який за життя отримав "Оскара", помер у віці 63 роки. Він співпрацював… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Знищення складу боєприпасів у Воронезькій області було спецоперацією СБУ

Ударні безпілотники Служби безпеки України влаштували вибух на складі боєприпасів у населеному пункті Сергіївка Воронезької… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

YouControl: Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%, а компаній – на 15%

Майже 92 тисячі ФОПів припинили діяльність в Україні за перше півріччя 2024 року. Це на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.