Новини

Президент зустрівся зі звільненим із російського полону Наріманом Джелялом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом, якого напередодні вдалося звільнити з російського полону.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Офіс Президента.

Глава держави привітав Нарімана Джеляла з поверненням додому й зазначив, що радий особистій зустрічі з ним. Президент розповів, що стежив за його долею у неволі та весь цей час підтримував контакт із родиною.

«Листи ваші отримував, читав. Я дуже радий, що ви повернулися. Знаю, що майже ніхто не вірив, але я дуже радий, що нам вдалося», – сказав Володимир Зеленський.

Наріман Джелял розповів про умови перебування в полоні й поділився своїми найближчими планами.

«Я дякую вам за таку щиру особисту участь у моїй долі та взагалі долі військовополонених – що повертаєте. Це велика справа. І те, що це відбувається, – наші хлопці, дівчата про це знають, а рідні бачать. Для них це велика надія, і вона надихає триматися там. А там потрібні сили для того, щоб триматися», – зазначив він.

Глава держави розповів про зусилля, яких докладає Офіс Президента й Координаційний штаб для звільнення з російської неволі всіх полонених і політичних в'язнів.

Фото: ОПУ

Володимир Зеленський і Наріман Джелял також обговорили ситуацію в тимчасово окупованому Криму, зокрема з політичними переслідуваннями.

Раніше Президент і заступник голови Меджлісу зустрічалися під час міжнародного саміту Кримської платформи наприкінці серпня 2021 року. За кілька днів після повернення Нарімана Джеляла із заходу російські окупанти захопили його в Криму та засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за сфабрикованою справою. Днями Нарімана Джеляла та ще девʼятьох цивільних українців вдалося повернути додому.

Також Україна змогла звільнити з російського полону 90 військових – воїнів армії, ВМС, Нацгвардії, тероборонців і прикордонників.

Загалом із початку повномасштабного російського вторгнення відбулося 53 обміни. Завдяки цьому вдалося повернути додому 3310 українців –  військових і цивільних.

Що відомо про останній обмін полоненими

Нагадаємо, що повернення відбулося 28 червня. Серед десятьох цивільних громадян України – заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял.

Чуттєве відео про повернення наших громадян показав Глава держави у соцмережах.

Також в українській розвідці розповіли подробиці останнього обміну полоненими з росією. Він складався з двох етапів, під час якого вдалося повернути 90 військових та 10 цивільних. Факт утримання українців, які не є військовими, у російському полоні свідчить про геноцидний характер війни росії проти України.

Свіжі дописи

  • Новини

В останній день червня Укрзалізниця встановила рекорд: перевезено 100 000 пасажирів за добу

Укрзалізниця перевезла впродовж червня 2,5 млн пасажирів, що на 18% більше, ніж минулого червня. У неділю,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Українська бойова система DELTA успішно пройшла інтеграцію з польською системою управління артвогнем TOPAZ

Під час навчань НАТО CWIX24 у польському місті Бидгощ українська бойова система DELTA успішно пройшла… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Курортний сезон в Одесі: для купання відкрили ще 4 пляжі

В Одесі для відпочиваючих стали доступними ще чотири пляжі. Спільний наказ щодо доступу людей до… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Цей місяць може принести Україні ще більше сили, зокрема в захисті неба, – Зеленський

У липні Україна очікує на посилення в захисті неба та отримання далекобійної зброї. Про це… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

У Криму лунають вибухи: пишуть про “приліт” у районі дислокації ППО

У небі Севастополя сьогодні, 1 липня, увечері видніється дим. Ймовірно, у місті був "приліт". Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Зеленський зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США: обговорили постачання додаткових Patriot

Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з головою… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.