fbpx
Сьогодні
15:48 29 Чер 2024

Кулеба зустрівся з спецпредставником Китаю: про що говорили

English version here

Фото: Х / Dmytro Kuleba

На саміті у Хорватії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся зі спеціальним представником Китаю у європейських справах У Хунбо.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Twitter міністра.

"Провів зустріч зі спеціальним представником уряду Китаю з європейських справ У Хунбо на полях Дубровницького форуму в Хорватії.

Я поінформував спецпредставника про перший саміт миру, який відбувся у Швейцарії", – розповів глава зовнішньополітичного відомства.

Як зауважив очільник українського МЗС, за словами міністра, обмінялися думками щодо подальших зусиль з відновлення справедливого і тривалого миру в Україні, заснованого на повазі до Статуту ООН та міжнародного права.

"Україна та Китай продовжуватимуть діалог з питань миру та розвитку. Я наголосив на важливості стратегічно розглядати наші відносини у двосторонньому контексті, а також крізь призму майбутнього членства України в Європейському Союзі", – ззначив Кулеба.

Нагадаємо, що Китай не брав участі у Глобальному саміті миру. Reuters із посиланням на десятьох неназваних дипломатів повідомляло, що Китай лобіював свій "мирний план" серед урядів інших країн.

Також 15 червня під час засідання Ради безпеки ООН представник Китаю закликав Україну та росію піти "назустріч один одному" і якнайшвидше почати мирні перемовини.

Окрім того, у травні голова КНР Сі Цзіньпін на переговорах з очільником росії володимиром путіним пообіцяв залишатися добрим сусідом і надійним партнером росії. Також лідери Китаю і росії пообіцяли співпрацювати, щоб "омолодити" свої країни.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: