fbpx
Сьогодні
Відео 18:47 29 Чер 2024

Готуємо нові рішення заради нашої сили й заради захисту наших людей, – Зеленський

Фото: ОПУ

У Дніпрі досі тривають роботи на місці влучання російської ракети по будинку. Розбирають завали. Станом на цей час відомо про одну загиблу людину, 12 людей постраждали.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення, пише Рубрика.

Президент наголосив, що усім надається необхідна допомога. Ще невідома доля кількох людей.

"Усе робиться, щоб з'ясувати всі обставини, усі деталі. І обов'язково Росія відповідатиме за цей терор проти України. Ми готуємо нові рішення заради нашої сили й заради захисту наших людей", – наголосив Зеленський.

Також глава держави повідомив, що дуже довго працювали заради звільнення з російської неволі Нарімана Джеляла, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, двох священників Української греко-католицької церкви та цивільних людей, які були захоплені росіянами на окупованій території ще в 17-му та 18-му роках. Нарешті наші люди вдома. Десять цивільних. На тижні звільнили з полону також 90 військових, і загалом за час цієї війни повернули в Україну з російської неволі вже 3 тисячі 310 людей.

"Маємо знайти й повернути в Україну всіх наших, кожного й кожну, хто в полоні, хто депортований, – дорослих і дітей, військових і цивільних. Усіх. Я дякую нашій команді, яка займається обмінами", – підкреслив Президент.

Зеленський повідомив, що зустрівся сьогодні з Наріманом Джелялом, говорили про те, що далі будемо робити і для нашої перемоги та звільнення нашої землі, і для підтримки кримськотатарського народу.

"Сьогодні був також на Національному молитовному сніданку й особисто там привітав звільнених із полону священників Богдана Гелету та Івана Левицького. Я подякував також усім представникам церков і релігійних спільнот за підтримку наших людей, наших громад, за допомогу нашій державі у цей надзвичайно складний час війни. Хай усі молитви за мир для України й за нашу, українську, перемогу будуть почуті", – підсумував Зеленський.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: