Новини

Австрія планує збудувати газопровід, щоб зменшити залежність від російського газу

Федеральний уряд Австрії виділить 70 млн євро для фінансування 40-кілометрового газопроводу "WAG Loop", який має на меті зменшити залежність країни від російського газу та забезпечити доступ до джерел газу з північно-західної Європи.

Про це заявив міністр фінансів Австрії Магнус Бруннер, пише Рубрика, посилаючись на Укрінформ.

"Федеральний уряд робить все можливе, щоб забезпечити постачання газу. Розширення газопроводу West-Austria-Gasleitung на 40 кілометрів є ключовим елементом у цьому. Зокрема, йдеться про проект "WAG Loop" – паралельну транспортну лінію, яка збільшить транспортні потужності з Німеччини", – сказав Бруннер.

За його словами, уряд виділить на розширення West-Austria-Gasleitung (WAG) 70 млн євро, що дозволить значно збільшити пропускну здатність для транспортування до Австрії природного газу неросійського походження. Крім того, це дозволить у майбутньому використовувати нитку газопроводу для транспортування водню.

Відповідне рішення про фінансування WAG Loop було прийнято одностайно фінансовим комітетом Національної ради Австрії у четвер, 27 червня. Після цього міністерство фінансів Австрії укладе відповідну угоду з компанією Gas Connect Austria (GCA) як будівельником газогону.

Міністерка енергетики Австрії Леоноре Гевесслер наголосила, що газопровід WAG Loop стане "важливим внеском у безпеку постачання" та висловила сподівання, що його вдасться швидко реалізувати. Згідно з Гевесслер, австрійські потужності для транспортування неросійського природного газу до Австрії вже перевищують загальне річне споживання країни.

" WAG-Loop зробить мережу постачання ще міцнішою. Я очікую, що наступні кроки з його імплементації будуть зроблені швидко", – заявила вона.

Проєкт WAG Loop передбачає будівництво паралельного газопроводу довжиною 40 км вздовж West-Austria-Gasleitung на ділянці між Оберкаппелем і Бад-Леонфельденом у Верхній Австрії. Ця інвестиція дозволить збільшити на 30% прокачку газу із заходу на схід газопроводом WAG, який був спроєктований під прокачування російського газу із сходу на захід. Термін реалізації проєкту становить орієнтовно 3,5 роки, з яких 1 рік – саме будівництво.

Як повідомлялося, у 2018 році частково державна австрійська компанія OMV продовжила контракт на постачання газу з російським "Газпромом" до 2040 року. На момент повномасштабного вторгнення РФ Австрія купляла в Росії 79% свого природного газу. Попри певне скорочення поставок, у грудні 2023 року Австрія імпортувала 98% свого природного газу з РФ.

Російський газ до Австрії надходить через Словаччину та українську газотранспортну систему. Міністр енергетики України Герман Галущенко заявляв, що після завершення контракту на транзит газу з росією наприкінці 2024 року Україна не вестиме перемовини про його продовження.

У червні 2024 року федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що Австрія зможе компенсувати поставки російського газу у разі їх припинення.

Свіжі дописи

  • Новини

У Криму лунають вибухи: пишуть про “приліт” у районі дислокації ППО

У небі Севастополя сьогодні, 1 липня, увечері видніється дим. Ймовірно, у місті був "приліт". Про… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Зеленський зустрівся з делегацією Палати представників Конгресу США: обговорили постачання додаткових Patriot

Президент Володимир Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Палати представників Конгресу США на чолі з головою… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

В Укренерго озвучили 4 чинники, через які відключення світла останніми днями стали тривалішими

Останніми днями в Україні зросла тривалість стабілізаційних вимкнень електроенергії. На це вплинули 4 чинники: обстріли росії,… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Верховний суд США визнав імунітет експрезидента Трампа у справі про штурм Капітолія

Верховний суд США сьогодні, 1 липня, постановив, що кандидат у президенти Дональд Трамп може претендувати на імунітет… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Пропуск українських вантажівок через кордон Польщі відновлюється без жодних дозволів

Митна та прикордонна служби Польщі не вимагатимуть від українських перевізників жодних дозволів на двосторонні перевезення.… Читати більше

Monday July 1st, 2024
  • Новини

Рух “Чесно”: Тищенко майже рік ходив із перевірками від неіснуючої ТСК

Народний депутат Микола Тищенко майже рік здійснював перевірки від тимчасово-слідчої комісії з вирубки лісів «Нацресурс»,… Читати більше

Monday July 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.