fbpx
Сьогодні
22:26 29 Чер 2024

30 тисяч квадратних кілометрів деокупованих територій визнані безпечними від мінних загроз, – Міноборони

Фото: Суспільне

На цей час вже 30 тисяч квадратних кілометрів деокупованих територій України визнано такими, що не містять доказів наявності забруднення вибухонебезпечними предметами. Це більш як 17% від попередньої оцінки забруднення.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Міністерство оборони України.

Начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України полковник Руслан Берегуля розповів:

«Сьогодні завдяки нашій спільній роботі площа забруднених територій вже зменшилась на 30 тисяч квадратних кілометрів. Це означає, що на цих територіях не було виявлено або було знешкоджено виявлені вибухонебезпечні предмети».

Руслан Берегуля також підкреслив, що наразі найбільш забрудненими залишаються Херсонська, Харківська та Миколаївська області, де сумарно сталось понад 50% всіх інцидентів з вибухонебезпечними предметами серед цивільного населення.

За його словами, під час проведення заходів розмінування застосовується комплексний підхід, який серед іншого передбачає проведення хімічного аналізу ґрунтів земель сільськогосподарського призначення на наявність небезпечних речовин. Надалі власникам таких земель або територіальним громадам надаються відповідні рекомендації щодо їх подальшого використання у сільськогосподарських цілях.

Начальник Головного управління протимінної діяльності МО України також зазначив, що наразі для розмінування деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів, групами розмінування сил безпеки та оборони, а також операторами протимінної діяльності використовується 78 машин механізованого розмінування як вітчизняного, так і іноземного виробництва.

Довідково: Початково площу потенційно забруднених вибухонебезпечними предметами деокупованих територій в Україні оцінювали в 174 тисячі квадратних кілометрів, з них 14 тисяч квадратних кіломентрів – це водні акваторії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: